2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Brenner Koloman: Müller Cecília önmaga karikatúrájává vált asszonyság

2021. január 13., szerda 21:28

Önmaga karikatúrájává vált asszonyságnak nevezte az ATV-ben a jobbikos országgyűlési képviselő Müller Cecíliát. A baloldal nem először nyilatkozott tiszteletlenül az országos tiszti főorvosról.

Bocsánat, hát lehet látni, hogy egyenruhások, illetve hát az önmaga karikatúrájává vált asszonyságunk mondogat hétről olyan számokat, most tessék már meghallgatni mi volt itt

- mondta ezt az ATV műsorában a jobbikos politikus. Brenner Koloman nemcsak asszonyságnak, hanem önmaga karikatúrájának nevezte az országos tiszti főorvost. Az adásban a baloldali politikusok bírálták a kormány kommunikációját.

Ezzel szemben az év elején az ellenzéki pártok pont a miniszterelnököt vonták felelősségre az asszonyság kifejezésért, amit egy interjúban használt Karikó Katalinra. Brenner Kolomannal ellentétben Orbán Viktor elismerően beszélt a magyar tudósról a Kossuth Rádióban, nem pedig sértően. 

Legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban vagy a kutatás irányításában, kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne, büszkék lehetünk a tudósasszonyra

- mondta Orbán Viktor, miniszterelnök.

Nem ez volt az első eset, baloldali politikusok korábban is többször tiszteletlenül nyilatkoztak Müller Cecíliáról. Többen egy olyan grafikát is megosztottak, ami a szakember személyes keresztény meggyőződését gúnyolta ki.

HírTV