2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Borulhat az a korábbi ellenzéki paktum

Borulhat az ellenzéki egyezség a fővárosi polgármester-jelöltek vonatkozásában. Sajtóhírek szerint az EP választásokon a többiekhez képest kiemelkedő teljesítményt elérő Momentum, újra osztaná a lapokat. Híradónknak egyelőre annyit erősítettek meg, hogy javában zajlanak az ellenzéki pártok közötti tárgyalások.

Lesz kire szavazni azoknak is, akik nem kérnek a belvárosi ingatlan-mutyiban érdekelt szocialistákból - Szabadai Viktor a facebookon jelentette be, hogy Budapest 5. kerületében elindul a polgármesteri székért. Azt írja: korábban zsarolták, hogy ha el mer indulni, ő lesz az ellenzék árulója.

Nemcsak a belvárosban jelentkezhet több ellenzéki jelölt is a polgármesternek, Ferencvárosban is sokáig egyetértés volt a polgármester-jelölt személyében, az ellenzék a párbeszédes Baranyi Krisztinát támogatta. Csakhogy a Momentum a májusi európai parlamenti választást követően elővett egy másik jelöltet, így ebben a városrészben is egyre többen számolnak az előválasztással.

Az áprilisi ellenzéki megállapodás szerint a Párbeszédnek járna Ferencvárosban a polgármester jelölés joga. Karácsony Gergely annyit megerősített a HírTv-nek, hogy az elmúlt napokban intenzíven tárgyaltak a pártok, hogy be tudják jelenteni majd mind a 23 polgármesterjelöltet.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Zuglóban is előválasztást tarthatnak, mivel az európai parlamenti választás eredménye felborította a kényes egyensúlyt a kormánypártok kihívói között.

A lap értesülése szerint a helyek újraosztásának fő szorgalmazója a Momentum Mozgalom, megkérdeztük volna Fekete-Győr Andrást, de nem értük el.

Mint ismert, Fekete-Győr Andrásék a vártnál jobban szerepeltek a májusi voksoláson, aminek következtében egyre több helyen próbálják felrúgni a korábbi, ellenzéki megállapodásokat.

Az origo úgy tudja, hogy az ellenzéki belháborúk Csepelre is kiterjedtek, ott az MSZP és DK esett egymásnak. A köztársasági elnök egyébként július 15-e után kiírhatja az önkormányzati választások időpontját.ű

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!