2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Boross Péter: A baloldal nem tudna kormányozni

Magyar Nemzet

2021. február 25., csütörtök 08:53

Gyurcsány Ferencék hataloméhsége nagyban hasonlít Rákosiékéhoz - nyilatkozta Boross Péter a Magyar Nemzetnek.

A volt miniszterelnök a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából adott interjúban azt mondta: az elvtelen és alkalmatlan baloldal ma úgy támaszkodik a Nyugat támogatására, ahogy elődei hetvenöt évvel ezelőtt Sztálinéra.

A politikus párhuzamot vont az akkori és a mostani baloldal között, és úgy vélte, ma sincsenek kormányzati szerepkörre alkalmas személyek azon az oldalon.

Az akkori és a mai baloldal között annyi a különbség, hogy régen sem volt teljes egyetértés, de olyan egyértelmű kommunista uralom volt, hogy a többiek már a kezdetben sem nagyon mertek ugrálni. És ha meg is tették néha, hamarosan börtönbe kerültek vagy menekülni kényszerültek. De akkor is éppúgy gyenge, kormányképtelen személyekkel volt tele a Baloldali Blokk, mint a mostani. Ma sincsenek kormányzati szerepkörre alkalmas embereik. A legtöbben azért léptek be ebbe a társaságba, hogy képviselői mandátumot kapjanak. A Jobbiktól az LMP-ig meg a Párbeszédig, esélyük se lenne önálló pártlistán bejutni a parlamentbe, így viszont pár ember kaphat befutó helyet a közös listán. Ezek nem pártok, nincs országos lefedettségű szervezetük, tagságuk, s most már a szocialisták is ide tartoznak. Az elvtelenség és a hatalomvágy hasonló, de annyi különbség van, hogy most akkora fokú félelem nincs, mint hetvenöt éve volt, Gyurcsány Ferenc ugyan uralja a mezőnyt, de nincs olyan eszköztára, mint Rákosiéknak volt. Ha véletlenül győznének, egyből összeugranának, és nem tudnának kormányozni. Mint az Antall-kormány tagja elég jól tudom, milyen nehéz feladat és szerepkör a kormányzati munka, amit ilyen dilettánsok, akik az új baloldali blokkban összeálltak, nem volnának képesek betölteni

– mondta a Magyar Nemzetnek az egykori miniszterelnök.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.