2024. 09. 11. Szerda Teodóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Boros Bánk Levente szerint a kezdetektől világossá vált, hogy Magyar Péter nem teljesíti az ígéreteit

Magyar Péter a botrányairól próbálja elterelni a figyelmet – írta meg a Magyar Nemzet. A lap a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatóját idézi, aki szerint a közvélemény-kutatások is jelzik, hogy visszatetszést keltenek a Tisza Párt elnökének ügyei.

  • Boros Bánk Levente szerint a kezdetektől világossá vált, hogy Magyar Péter nem teljesíti az ígéreteit

Magyar Péter akciói politikai indíttatásúak, és nem a konkrét témáról szólnak, hanem a figyelemelterelésről – mondta lapunknak a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. Boros Bánk Levente kifejtette: Magyar Péternek erre azért van szüksége, mert folyamatos hitelességi válságban van, sokadszorra mondott saját magának ellent és cselekedett másképp, mint amit korábban megígért, akár a saját választóinak is.

Azonban már a színre lépése legelső pillanatától kezdve világossá vált az, hogy az ígéreteit nem teljesíti. Éppen az ellenkezőjét teszi, mint amit korábban állított – emlékeztetett az igazgató, majd hozzátette: a sorozatos botrányai sem vetnek rá jó fényt, amelyek hosszú távon biztosan nem lesznek kifizetődők neki.

Boros Bánk Levente szerint a Tisza Párt elnöke mindezek miatt a terelésbe menekül. – Olyan témákat próbál előhozni, amivel szerinte elfeledtetheti az őrá vonatkozó kellemetlen témákat. A neki nem tetsző kérdéseket sosem válaszolta meg, és általában vádaskodással reagál, most pedig ezekkel a különböző, figyelemfelkeltő akciókkal próbál kárt menteni – magyarázta.

A szakértő kitért a Magyar Társadalomkutató Kft. legfrissebb kutatására, melyben megvizsgálták, hogy az EP-választások után két hónappal milyen témákhoz tudják kötni Magyar Pétert az emberek és hogyan ítélik meg politikai tevékenységét. Rámutatott: amikor a hitelességi válságot már közvélemény-kutatási adatok is alátámasztják, miszerint az emberek többsége helyteleníti, amit Magyar Péter tesz, a pártelnöknek olyan témákat kell találnia, amelynek kommunikációjáról azt gondolhatja, hogy ő irányítja.

– Álságos, hogy ahelyett, hogy tisztázná mindenki számára a körülötte kialakult kérdéses helyzeteket és botrányokat, inkább vádaskodásba és gyalázkodásba menekül, vagy pedig politikai akciókat próbál végrehajtani – jegyezte meg Boros Bánk Levente.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!