2019. március 20.,
szerda, Klaudia napja

Böröcz László: Döbbenetes, ahogy a Jobbik az idősekről beszél

Hír TV

2019. február 14., csütörtök 19:55, frissítve: csütörtök 20:31

A hatalom megkaparintása érdekében mindenre képes a Jobbik – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andreának Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön.

A közösségi oldalakon politikai témákban hozzászóló idős Jobbik-szavazókat minősítette Silhavy Máté, a párt médiatanácsadója hülyének, illetve a nyugdíjasokat „far-hát kommandónak” nevezte, beleértve a Jobbik szavazóit is. Silhavy Z. Kárpát Dániellel, a párt alelnökével folytatott eszmecserét. Varga-Damm Andrea, a párt politikusa azzal védekezett, hogy csak facebookos bejegyzéseket olvastak fel egymásnak.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint ez nem hihető.

Mint mondta, a Jobbiknak saját magával kell elszámolnia azért, hogy miket mond az idős emberekre, többek között saját aktivistáikra. „Jól jellemzi a Jobbikot, semmi más nem volt nekik fontos, mint hogy megkaparintsák a hatalmat, akik nekik dolgoztak, azokat kihasználták” – jelentette ki Böröcz a Hír TV-ben.

„A szüleim, nagyszüleim arra neveltek hogy tiszteljem az időseket, ez egy polgári-keresztény alapérték, döbbenetes, hogy valaki az idősekről így beszél.”

Nyilván ez magáért beszél – hangsúlyozta a politikus.

Négy jogszabályt kell módosítania a Parlamentnek ahhoz, hogy júliusban életbe léphessen a kormány új családtámogatási rendszere. Böröcz László arról is beszélt, hogy egyelőre még nem dőlt el, hogy a gyermekvállalást ösztönző jogszabályok kétharmados védelmet kapnak-e.

A kormánypárti politikus szerint a 7 pontos akcióterv szavazásánál az ellenzék is bizonyíthatja, hogy a magyar családok vagy a bevándorlók oldalán áll.