2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Bokros Lajos a kommunista időkben érezte magát

Tarlós István nélkül vitáztak a főpolgármester-jelöltek péntek este az ATV-ben. Az LMP, a MoMa, a Jobbik és a Liberálisok főpolgármester-jelöltje egy órában és négy témakörben mondhatták el a véleményüket. Bokros Lajos azt mondta: a kommunista időket idézte a vita, mert senki nem merte kimondani az igazságot.

Témakörönként vitatták meg a főváros helyzetét a budapesti főpolgármester-jelöltek. A vitát a Liberálisok jelöltje kezdte, aki azt mondta: azért indul a választáson, hogy a cserbenhagyott baloldali szavazóknak is legyen képviselete. „Mert ne áltassuk magunkat. A baloldali pártok az elejétől kezdve feltartott kézzel nézik, ahogy Tarlós és a Fidesz letarolja Budapestet. Én azért vagyok itt, hogy ennek ellenzéke legyen. Én szolgálni a budapestieket és nem a kormányt akarom” – mondta Bodnár Zoltán.

Bokros Lajos ismét kifejtette, hogy Budapest főpolgármestereként a demokrácia helyreállításán dolgozna. Emellett azért maradna ideje a város vezetésére is, azt viszont tagadta, hogy tervei között szerepelne az ingatlanadó bevezetése, helyette üreslakás-adót vezetne be. A megszorítócsomagjáról ismert politikus közgazdasági tanácsokkal is ellátta jelölttársait. „Kicsit úgy érzem magam, mint egy kommunista vitán, ahol senki nem meri megmondani azt, hogyha valamit nyújtunk a társadalomnak, akkor annak van költsége. És azt különösen furcsállom, hogy tanult barátom, Bodnár Zoltán, aki bankban is dolgozott, tehát ismeri a költségkalkuláció szabályait, hogy költség az, amit annak elszámolok” – mondta Bokros Lajos.

A jobbikos Staudt Gábor, aki már 2010-ben is ringbe szállt a főpolgármesteri székért, főként a közbiztonság javítása terén tenne lépéseket. Felvetette például a kényszernevelés alkalmazását, ezt azonban mindegyik vetélytársa elítélte. Staudt szerint azon hajléktalanok ellen, akik nem fogadják el a segítséget, rendészeti eszközökkel is fel kellene lépni. De vannak tervei a közlekedés javítására is. „Megállítanánk a buszjáratok kiszerveztetését és a BKV privatizációját, ez egy nagyon fontos dolog. Magyar járműveket vásárolnánk, vagy részben magyar járműveket, ezt az elmúlt időszakban nem láthattuk Budapesten. A BKV-jegyek és -bérletek áfaösszegét 5 százalékra csökkentenénk” – mondta Staudt Gábor.


Az LMP-s Csárdi Antal, aki civilben a Vásárcsarnok zöldségese, hosszú távú megoldást kíván találni a város problémáira, amiben az államnak is szerepet kellene vállalnia. A közbiztonságot önkormányzati őrség létrehozásával javítaná. „Valódi kapcsolat alapján működik ez a kapcsolati szint, ez a valódi kapcsolat pedig azt eredményezi, hogy a rendőrség nem csak büntet. Nem azzal van elfoglalva kizárólag, hogy gyorshajtást mér, hanem valóban segít, és valóban szolgál és véd” – mondta Csárdi Antal.

Az öt budapesti főpolgármester-jelölt közül egyedül Tarlós István hagyta ki a pénteki rendezvényt. A hivatalban lévő főpolgármester értelmetlen feleselgetésnek nevezte a vitát, ami szerinte csak a nagyotmondásról szól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!