2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bojkottálta a nemzetbiztonsági bizottságot a kormánypárt

2017. július 31., hétfő 16:13

Bojkottálták a kormánypártok a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülését. Arra hivatkozva folytatták inkább a nyaralást, hogy a napirendi pontokat amúgy is Soros György szabta meg. Az ellenzéki politikusok a többi közt a vizes világbajnokság tapasztalataira, az azeri wifire, illetve a NATO és Magyarország közötti információáramlás problémáira lettek volna kíváncsiak.

Nyaralás helyett a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli zárt ülésére érkeznek az ellenzéki politikusok. A kormánypártiakra nem számíthattak – ezt Németh Szilárd előre jelezte is, mondván, Soros György szabta meg a napirendi pontokat.

Az ülés egyik főtémája a vizes világbajnokság lett volna – ám a határozatképtelen testület alig tíz percet tárgyalt. A szocialista elnök szerint a kormánypárt bojkottjának súlyos politikai következményei lesznek. „A Fidesz–KDNP-t és a döntéshozókat, akik így döntöttek, azokat terheli a felelősség. Rendkívül bárgyú, már-már ostoba véleménynyilvánítás Soros Györgyöt szóba hozni ebben a kérdésben. Szeretném kijelenteni, hogy Szél Bernadett-tel együttesen kezdeményeztük a mai bizottsági ülést, amellyel Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője is egyetértett, szó sincsen Soros Györgyről vagy Brüsszelről, a kérdéseket újra fel fogjuk tenni” – jelentette ki Molnár Zsolt.

Napirendre vették volna a letelepedési kötvényeket forgalmazó Arton Capital kirablását is. A betörés még tavasszal volt, de csak hónapokkal később került nyilvánosságra. Hivatalos információk szerint egy számítógépet és 600 millió forint készpénzt vittek el a betörők. Későbbi sajtóinformációk szerint azonban sokkal több pénz lehetett a széfben, mivel a cég könyvelése több helyen hibádzott.

„Most már kezdem tényleg azt hinni, hogy itt a nyomok eltüntetésén dolgoznak egyesek a háttérben, ugyanis ez egy olyan messze ágazó ügy, aminek a csápjai, hogy ilyen képzavarral éljek, masszívan benne vannak a kormánypártokban. Az érintettek köre ugyanis több mint parádés: Habony Árpádnak és Rogán Antalnak az ügyvédjéről van szó, aki ennek a cégnek az ügyeit intézi, aki a kínai letelepedési kötvényeken a jelek szerint több milliárdot kaszált” – jelezte az LMP-s Szél Bernadett.

A megjelent hatósági és a titkosszolgálati vezetőket hozta kínos helyzetbe a Fidesz azzal, hogy nem kaptak lehetőséget, hogy megerősítsék vagy cáfolják az ellenzéki állításokat – mondta a Jobbik képviselője. Mirkóczki Ádám szerint „ezek nem pártpolitikai kérdések voltak, hanem ezek a nemzet biztonsága szempontjából releváns ügyek, amelyektől sokkal kisebb esetekben is össze volt már híva az elmúlt hét évben a nemzetbiztonsági bizottság.”

A testület a BKK-botrányról is tárgyalt volna, de napirendre vették volna a vizes vb alatti ingyen-wifiszolgáltatás azeri hátterét is. Újabb nemzetbiztonsági ülést augusztusra terveznek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!