2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Blum jogerősen is megúszta

Jogerősen is megúszta a közokirat-hamisítást a sukorói kaszinóberuházásról ismertté vált izraeli–magyar üzletember. Joav Blumot a Kúria is felmentette. A vád szerint a férfinak azért kellett állandó lakhely Sukorón, hogy megszerezze a Velencei-tó partján fekvő állami területet.

Egy sukorói romos házat jelölt meg állandó lakhelyként Joav Blum 2008-ban. Legalábbis papíron. Az ügyészség szerint azért jelentkezett be a településre, hogy megszerezze a tóparti állami ingatlanokat. A 70 hektáros telekcsere feltétele volt ugyanis, hogy a tulajdonos életvitelszerűen a Velencei-tó partján éljen. Az ügyészség úgy számol, hogy az ügylettel több mint egymilliárd forintos kár érte volna az államot.

Blum ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson. Az izraeli–magyar üzletembert első- és másodfokon is felmentette a bíróság, arra hivatkozva, hogy a vádlott nem tudott magyarul, és nem ismerte a törvényeket, amikor a telekcsere előtt bejelentkezett Sukoróra. Hasonlóan döntött most a Kúria is.

A Kúria azzal indokolta a döntést, hogy a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabályok nem egyértelműek. Blum védője szerint Magyarországon nem védence az egyetlen, aki nem ott lakik, ahová állandó lakhelyét bejelentette.

A végzés ellen fellebbezni nem lehet, a perköltségeket az államnak kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Kibújik a szög a zsákból, a baloldal üres ígéretekkel vezette meg az embereket -így fogadta a Fidesz miskolci szervezete a polgármester kijelentéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!