2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Belföld

Blum jogerősen is megúszta

Jogerősen is megúszta a közokirat-hamisítást a sukorói kaszinóberuházásról ismertté vált izraeli–magyar üzletember. Joav Blumot a Kúria is felmentette. A vád szerint a férfinak azért kellett állandó lakhely Sukorón, hogy megszerezze a Velencei-tó partján fekvő állami területet.

Egy sukorói romos házat jelölt meg állandó lakhelyként Joav Blum 2008-ban. Legalábbis papíron. Az ügyészség szerint azért jelentkezett be a településre, hogy megszerezze a tóparti állami ingatlanokat. A 70 hektáros telekcsere feltétele volt ugyanis, hogy a tulajdonos életvitelszerűen a Velencei-tó partján éljen. Az ügyészség úgy számol, hogy az ügylettel több mint egymilliárd forintos kár érte volna az államot.

Blum ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson. Az izraeli–magyar üzletembert első- és másodfokon is felmentette a bíróság, arra hivatkozva, hogy a vádlott nem tudott magyarul, és nem ismerte a törvényeket, amikor a telekcsere előtt bejelentkezett Sukoróra. Hasonlóan döntött most a Kúria is.

A Kúria azzal indokolta a döntést, hogy a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabályok nem egyértelműek. Blum védője szerint Magyarországon nem védence az egyetlen, aki nem ott lakik, ahová állandó lakhelyét bejelentette.

A végzés ellen fellebbezni nem lehet, a perköltségeket az államnak kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

A tatárszentgyörgyi romagyilkosságok 15 éve történtek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát, két embert, egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték. Akkor egy olyan eseménysorozat vette kezdetét, amely az egész országot megrázta. A tragikus évforduló kapcsán vendégünk volt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.
Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Az elmúlt napokban megjelent videó új információkat kínál az Action for Democracy (A4D) tevékenységéről, valamint arról, hogy mekkora összegeket adományozott valójában Soros György a szervezetnek - számol be a Mandiner.
Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

A tapasztalat, az alkotmány és a jogi ügyekben való jártasság, a nemzetközi jog ismerete, a politikai intézmények természetrajzának ismerete és az életút együtt, Sulyok Tamást rajzolták ki - így magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, hogy az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!