2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

BKK: hétvégén ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

Szombaton és vasárnap ismét autómentes környezetben lehet használni a pesti alsó rakpartot, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti szakaszon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

  • BKK: hétvégén ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

A rakpartszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este tizenegy óráig gépjárművel nem lehet behajtani, azt a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók használhatják. A déli irányból érkező autósok az Irányi utcai lehajtón térhetnek le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A társaság közlése szerint az intézkedés célja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Fővárosi Vízművek péntek késő estétől, a tervek szerint szombat délutánig a megnyitott rakpart területén ivóvízfőnyomócső-fektetést és helyreállítási munkálatokat végez, melyek idejére a Széchenyi István téri villamosmegálló melletti gyalogos-átkelőhely Duna felőli oldalát a biztonságos rakparthasználat biztosítása érdekében elkerítik. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek, amikor a munkaterület mellett elhaladnak.

Azt is közölték, hogy a vasárnapi EU-s futóverseny a Margit híd és a Garibaldi utcai lehajtó között érinti a megnyitott rakpartot, ezért a társaság arra kéri az ott közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

A futóverseny idején a Belvárosban közlekedő 15-ös busz módosított útvonalon jár majd – olvasható a BKK közleményében.

Borítókép: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!