2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Biztonsági elnöknek akarják kinevezni a korrupciós botrányba keveredett Gajdát

Újabb botrány a Karácsony Gergely vezette Városházán: a korrupcióval vádolt kispesti szocialista polgármestert bizottsági elnöknek akarják kinevezni. Gajda Péter ráadásul azt a testületet vezetné, amelyik az összeférhetetlenséget és a vagyonnyilatkozatokat is ellenőrzi. Kispest fideszes önkormányzati képviselője szerint ez a kinevezés is azt mutatja, hogy a baloldalon semminek nincs következménye.

  • Biztonsági elnöknek akarják kinevezni a korrupciós botrányba keveredett Gajdát

A javaslat szerint Kispest szintén MSZP-s polgármestere azt a bizottságot vezetné, amely a vagyonnyilatkozatokat és az összeférhetetlenséget is ellenőrzi. Korábban azonban éppen Gajda Péter volt az, aki többször is korrupciós botrányba keveredett, egy tavaly októberben nyilvánosságra került hangfelvételen Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő például azt állította róla, hogy az egyik ügyletükből 3 millió forintot kapott vissza. A főpolgármester ezután azt mondta: ennek ellenére bízik Gajda Péterben.

Azóta azonban újabb korrupciógyanús ügyekre derült fény Kispesten. Az önkormányzat Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának korábbi vezetője jelképes összegért jutott hozzá egy nem beépíthető telekhez. A területen azóta megépült egy ingatlan, amihez azonban rendeletet kellett módosítani. Gajda Péternek ez sem volt akadály. A Fidesz kispesti önkormányzati képviselője szerint a baloldalon semminek nincs következménye.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!