2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Bizonytalan bevétel, és tartozás ellenére milliárdos útfelújítás

Hír TV

2018. május 11., péntek 09:46, frissítve: péntek 12:54

2,8 milliárd forint bizonytalan bevétel és egymilliárdos belügyminisztériumi követelés ellenére is 1,2 milliárd forintból újítana fel utakat és járdákat a Fidesz Hódmezővásárhelyen. A programot a csütörtöki közgyűlésen megszavazták a képviselők. Márki-Zay Péter polgármester szerint a milliárdos program veszélyezteti a város működését.

Márki-Zay Péter: A megtakarítás abból lett volna, hogyha egy alpolgármester díját tíz hónapra megtakarítjuk.
Hegedűs Zoltán: Polgármester úr, az, amit ön mond, ez vegytiszta hazugság. Pont.
Márki-Zay: Most számoljunk tízig. Jó. Ezt majd külön kell, az ön stílusát nem szeretném most minősíteni.

A járda- és útfelújítás mértékén szólalkozott össze a Fidesz–KDNP frakcióvezetője és Márki-Zay Péter polgármester. A városvezető szerint 283 millió forintnál nem szabadna többet költeni, Hegedűs Zoltán viszont úgy látja, hogy lakossági igény a milliárdos felújítás.

– Jogos lakossági igény az utak és a járdák felújítása. Az első kérdésre ez a válaszom. A második kérdésre az a válaszom, hogy hat éve folyik egy egyeztetés a Belügyminisztériummal, ezt az egyeztetést folytatni kell, ki kell állni a város érdekeiért. Mi úgy gondoljuk, hogy a városnak van igaza.
– És ha mégis vissza kell fizetni a pénzt, akkor ki fogja visszafizetni? – kérdezte Márki-Zay Péter, választ azonban nem kapott a fideszes képviselőtől.

Szúnyogirtás, fűnyírás, kulturális rendezvények maradhatnak el az 1,2 milliárd forintos út- és járdaépítés miatt Márki-Zay Péter szerint.

„A költségvetés rendkívül ingatag lábakon áll. Ehhez jött még az április 24-én és 25-én megkapott három levél a Belügyminisztériumtól, amiben 2011-13-as évekre vonatkozóan összességében 1 milliárd forint visszafizetését helyezik kilátásba. Ugyanis, az elmúlt időszakban a város korábbi vezetésének és a polgármesteri hivatalnak nem sikerült elszámolnia az akkor megkapott támogatásokkal. Amennyiben ennek a visszafizetését – ugyanúgy, ahogy a tavalyi évben 800 millió forintot vissza is kellett fizetnie az önkormányzatnak – tehát amennyiben ennek a visszafizetését az idei évben még be kell tervezzük, akkor különösen lehetetlenné válik a város vezetése” – fejtette ki.

Hódmezővásárhelynek 1 milliárd forint elköltéséről kell számlákat benyújtania május 25-ig. Márki-Zay Péter a Fidesz–KDNP támogatását kérte a Belügyminisztériummal való egyeztetésben. Az útfelújítási program feltételes közbeszerzéssel kezdődhet el, utcánként finanszírozzák azt, amire valóban van pénz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!