2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Bizalomvesztés állhat Dorosz Dávid lemondásának hátterében

Hír TV

2020. november 20., péntek 17:08

Bizalomvesztés állhat Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes lemondása mögött. Sajtóinformációk szerint Karácsony Gergely elégedetlen volt helyettesével, ezért nemrégiben több feladatkört is elvett tőle. A főpolgármester ennek ellenére úgy reagált, hogy tiszteletreméltó döntést hozott Dorosz, aki a munkát választotta. A fővárosi Fidesz- frakció szerint Budapest vezetése nem egy pozíció és tisztség, ahol nem kell dolgozni csak élvezni a hatalmat.

A következő időszakban minden energiájával a kormányváltásért fog dolgozni- írta lemondása mellé Dorosz Dávid.

A főpolgármester szintén közösségi oldalán reagált helyettese döntésére. Karácsony Gergely azt írta: Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja.

Budapest első embere azonban később módosította ezt a bejegyzését. Erre már a fővárosi Fidesz frakció hívta fel a figyelmet. A kormánypárt szerint Budapest vezetése nem egy pozíció és tisztség, ahol nem kell dolgozni és csak a hatalmat kell élvezni.

A Magyar Liberális Párt elnöke megerősítette, hogy a kormányváltásért és az ellenzéki összefogás sikeréért dolgozik a jövőben Dorosz Dávid.

Az Index eközben arról számolt be, hogy a távozás hátterében más okok húzódnak meg. A portál szerint Karácsony elvesztette a bizalmát Doroszban, mivel elégedetlen volt munkájával. Ezért vette el tőle a Lánchíd felújításának megszervezését és zöld területek fejlesztésének ügyét, amit Kerpel-Frónius Gábor kapott meg.

Volner János szerint valójában a DK irányítja a budapesti városházát.

Információk szerint a főpolgármester nem jelöl meg utódot Dorosz Dávid helyére. Ezt erősítheti az is, hogy Karácsony Gergelyt rendszeresen éri kritika azért, hogy öt helyettese volt eddig, miközben Budapest egyre nehezebb gazdasági helyzetben van.

Hír TV