2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Letartóztatták a nemi erőszakot elkövető afrikait

Letartóztatták pénteken Ahmed A.B.-t, a magát 30 éves szomáliainak mondó férfit, aki megerőszakolt egy 25 éves magyar lányt. A megalapozott gyanú szerint az oltalmazotti státuszú menekültként Magyarországon tartózkodó afrikai férfi január 21-én, a hajnali órákban ismerkedett meg a sértettel egy szórakozóhelyen, ahonnan közösen távoztak.

  • Letartóztatták a nemi erőszakot elkövető afrikait

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi a VII. kerület, Kéthly Anna téren található parkba csalta a sértettet, arra hivatkozva, hogy kábítószert akar fogyasztani, amelyet meg is tett. Ahmed A.B. a parkban közeledni próbált a lányhoz, aki azonban ezt visszautasította. A férfi ekkor a földre húzta, többször megütötte, majd szexuálisan is bántalmazta a nőt. Az áldozat segítségért kiáltott, ezt egy amerikai férfi meghallotta, és a segítségére sietett. A gyanúsított a segítővel dulakodott, és földre vitte. Ezt követően az afrikai férfi felkapta a sértett földre ejtett mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről. A sértett és a segítő könnyű testi sérüléseket szenvedtek, a bántalmazás azonban alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseik keletkezzenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót példás gyorsasággal elfogta, és szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken – egyelőre nem végleges végzésével – az illetékes kerületi ügyészség indítványa alapján elrendelte a letartóztatást február 24-ig, a gyanúsított jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

Magyar Nemzet

Bíróság előtt az erőszakkal gyanúsított szomáliai férfi

Nemrég fejeződött be annak a szomáliai férfinak a tárgyalása a Budai Központi Kerületi Bíróságon, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt még hétfőn Budapesten. Az oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves férfi a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta 25 éves áldozatát, majd többször megütötte és megerőszakolta. Végül a telefonját is elvette. A sikoltozást hallva egy amerikai férfi sietett a nő segítségére, de a támadó őt is többször megütötte, megrúgta, majd elfutott. A tettest még aznap délután a VIII. kerületi Teleki téren fogták le.

A bírósági tárgyalás helyszínéről kollégánk, Szűcs Dániel tudósítta a Hír TV nézőit.

A tárgyalást követően meg akartuk szólaltatni a szomáliai migráns ügyvédjét, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!