2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Bíróság előtt a rendőrre támadó focidrukker

2021. május 12., szerda 14:20

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állít ma bíróság elé egy borsodi férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. május 9-én 21 óra után Miskolcon a helyi labdarúgócsapat mérkőzését követően a szurkolók egy része nemtetszését kívánta kifejezni a csapat teljesítménye miatt. Ennek során elindultak a stadion irányába, amelyre tekintettel a biztosítási feladatokat ellátó rendőrök egysoros vonalba felálltak a stadion bejárata köré.

A szurkolók egy kisebb csoportja, amikor elérte a rendőrök sorfalát, kiabálni és szitkozódni kezdett, páran sörrel teli, műanyag poharakat kezdtek dobálni a rendőrök irányába. Az esetleges nagyobb rendbontás megakadályozása érdekében a rendőrök elöljárói utasításra kiemelték a „hangadókat” a tömegből, és intézkedést kezdeményeztek velük szemben.

Egy rendőr őrmester az egyik rendbontó felé indult, aki megpróbált elfutni, eközben azonban elesett. Ekkor a rendőr a szurkolóval szemben azonnal megkezdte az intézkedést, mellé térdelt és a földön fekvő szurkolót megbilincselte. 

Ezt észlelte egy 35 éves ittas férfi és azért, hogy a rendőri intézkedést megakadályozza, odafutott, majd a térdével megrúgta a rendőr őrmester fejének bal oldalát, a füle környékén. A rendőr a rúgás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki. A büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség a férfit a mai napon a Miskolci Járásbíróság elé állítja.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a büntetlen, rendezett családi körülményekkel rendelkező terhelttel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre és a sportrendezvények látogatásától való eltiltás kiszabására tesz indítványt.

 

Hír TV