2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Bíró Lászlónak nem a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása a fontos

Bíró László, a baloldal szerencsi jelöltje a hátrányos helyzetű helyi lakosok felzárkóztatása helyett szimbolikus, kormányváltó programmal kampányol. Ugyanezért nem is várható, hogy győzelme esetén együttműködne a kormány beindított intézkedései­nek a gyakorlatba ültetésében – állítja a Magyar Nemzet által megkérdezett romaügyi szakértő.

– Nehezen elképzelhető, hogy a parlament ellenzéki padsoraiból valaki teljes erőből azon munkálkodjon, hogy a kormányzat társadalmi felzárkóztatást előmozdító intézkedéseinek gyakorlatba ültetését segítse elő – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Forgács István romaügyi szakértő azt elemezve, hogy Bíró László, a baloldal közös jelöltje az október 11-i Borsod megyei időközi választáson milyen politikát képviselne győzelme esetén. Szerinte ugyanis, bár a kormány által felkínált lehetőségek komoly eredményeket is hozhatnak a szerencsi régióban, ám ehhez a térséget képviselő szereplők együttműködésére, konstruktív hozzáállására is szükség van.

– Míg Bíró ­László szimbolikus politizálást folytat, és szövetségeseivel egyetemben elsősorban azt hangoztatja, hogy a Fidesz–KDNP-nek a törvényhozásban meglévő kétharmados többségét szeretnék lebontani, addig Koncz Zsófia, a kormánypárti jelölt a térség fejlődése szempontjából releváns, gyakorlati célokat tűzött a zászlajára – fejtette ki Forgács István.

– Nemcsak a cigányság – folytatta –, hanem a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatása szempontjából lenne fontos, hogy olyan alapvető dolgokban konszenzus legyen a kormány, valamint a választókerület parlamenti mandátumának birtokosa között, hogy a gazdasági felzárkóztatásnak a nemzeti kabinet által felvázolt modellje hathatós megoldást jelent a régió társadalmi problémáira.

A szerencsi időközi választás tétje a térség fejlesztése, és az ott élő emberek jövője - hangsúlyozta a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje a HírTV Magyarország élőben című műsorában. Koncz Zsófia kiemelte: a választó-kerület rendkívül összetett, ezért nagyon jó beruházási és munkahely-teremtő lehetőségek vannak a térségben, egyebek mellett ilyen a turizmus fejlesztése is.

Magyar Nemzet - HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!