2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Biciklist gázolt Bezerédi Zoltán

Hatalmas fékcsikorgás, rendőrség és szirénázó mentőautó verte fel Hajdúböszörmény egyik csendes utcáját. A Bors megtudta: biciklist gázolt Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész.

  • Biciklist gázolt Bezerédi Zoltán

Napokkal a baleset után is még mindig arról beszéltek Hajdúböszörményben, hogy múlt csütörtökön a Kossuth-díjas színművész elütött egy biciklist az Újvárosi utcában. Bár a rendőri helyszínelés rajzait már az eső lemosta az aszfaltról, az ott élők még most is tisztán emlékeznek arra, hogy csütörtök délután szirénázva érkeztek a mentők és a rendőrök az egyébként csendes utcába.

A balesetről a Böszörményben hallottam Facebook-csoporton több kép is feltűnt a szemtanúknak köszönhetően, melyből egyértelműen kiderül, hogy ismert személy okozta a balesetet. A vétkes sofőr Bezerédi Zoltán, akit számos kiváló színházi színdarab mellett a televízióból, az elmúlt évek igen népszerű sorozataiból, a Doktor Balaton, a Válótársak és A mi kis falunkból is jól ismerhetnek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság közleménye alapján kiderült, július 15-én, 16 óra körül az Újvárosi utcában közlekedett egy személygépkocsi a 35-ös számú főút irányába. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a jármű vezetője, amikor a kereszteződéshez ért, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére, a kijelölt gyalogos és kerékpáros átkelőhelyen nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy kerékpárosnak, aki az ütközés következtében megsérült – írta a police.hu.

A Bors megkereste a színészt, aki nem kívánt az ügyben munkatársunkkal beszélni, vélhetően még most is a baleset hatása alatt áll. Vele ellentétben az utca lakói már több részletet is elárultak a gázolásról, hiszen amikor hallották a csattanást, azonnal az utcára siettek az ott élők. Kiderült, hogy egy igen balesetveszélyes kereszteződésről van szó, ahol nem először történik hasonló eset. Egy ott élő férfi, Imre szerint most ez a téma a környékbeliek körében.

„A rendőrök által felfestett jelek sokáig látszódtak az aszfalton és emlékeztettek a történtekre. Nem akarok senki védelmére kelni, de a szóban forgó kereszteződés egyrészt nagyon forgalmas, másrészt az autósoknak különösen figyelniük kell a bicikliútra is. Itt szinte hetente történik kerékpáros baleset” – mondta a lapnak a hajdúböszörményi férfi.

Egy másik lakos elárulta, azt nem tudja, hogy mennyire komolyak a biciklis sérülései, azt azonban látta, hogy a mentő sietve távozott a kerékpárossal.

„Nem hallottam sem csattanást, sem kiabálást, csak arra lettem figyelmes, hogy a mentő szirénázva érkezett a helyszínre. Amikor kiléptem az utcára, hogy mi is történhetett, a rendőrség már nagyban helyszínelt. Nem ismerjük a biciklist, valószínűleg nem az utcában, csak a környéken lakhat” – mondta Cs. Jánosné.

Jól van a biciklis

A balesettel kapcsolatban megkerestük a mentőszolgálatot is, hogy megtudjuk, milyen sérüléseket szenvedett a biciklis.

„A helyszínre riasztott mentőegység egy fiatal férfit talált, aki az első helyszíni vizsgálatok alapján könnyebb sérüléseket szenvedett. Ellátást követően stabil állapotban szállították kórházba” – tájékoztatta lapunkat az Országos Mentőszolgálat.

Ripost

Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!