2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bezáratnák az Aurorát

Hír TV

2018. július 17., kedd 20:37, frissítve: kedd 22:53

Bezáratná a VIII. kerületi önkormányzat az Aurora nevű helyiséget igaz erről épp az érintetteket felejtették el értesíteni. Az Aurórában többféle civil szervezet működik, többek között mozgáskorlátozottakat segítő is. Az ő tevékenységüket nehezítené most meg a Józsefvárosi Önkormányzat a bezárással, aminek állítólagos indoka a közbiztonság veszélyeztetése lehet.

Ha a helyi önkormányzaton múlna a civilek nem gyűlhetnének össze az Aurora nevű helyen, honlapjukon ugyanis az olvasható: a kerületi jegyző bezáratta ezt a klubot.

Az Aurorát alapító egyesület elnöke viszont azt mondja: bár az önkormányzat a honlapjára kitette hogy bezáratják a helyet, az érintetteknek erről nem szóltak. Szerintük az önkormányzat azért akar lakatot tenni az ajtóra, mert azt hiszik itt közbiztonságra veszélyes dolgok történnek.

Valamilyen furcsa, számunkra nem értelmezhető közbiztonságra hivatkozás van ott. természetesen nincs semmilyen olyan tevékenység az Aurórában, ami a közbiztonságot bármilyen módon veszélyeztetné. Alapvetően az Auróra az egy civil központ, tíz magyarországi civil szervezetnek ad otthont, és van benne egy vendéglátóhelyiség is, ami a civil központ fenntartását segíti - mondta el Schönberger Ádám.

Az Aurora bezárásával összemosva írta meg az önkormányzat, hogy egy másik VIII. kerületi helyet a Corvin tetőt is bezáratja.

A rendőrök bő három hete razziáztak itt, és találtak kábítószert több embernél is. A szórakozóhely üzemeltetői akkor azt nyilatkozták az indexnek, hogy kifejezetten egy rendezvény miatt érkeztek a rendőrök, és a rendezvényhez kötődő embereket kerestek. Ennek ellenére az önkormányzat most a vizsgálatok befejezéséig, de maximum egy évre bezáratta a szórakozóhelyet.

Az Aurora ad helyet a többi között a nehéz sorsú gyerekeket mentoráló Láthatatlan Tanodának, a hajléktalanság ellen küzdő Utcáról Lakásba egyesületnek, de itt működik a Roma Sajtó Központ is, és a kerületben élő drogosok és prostituáltak tájékoztatásával és szűrésével foglalkozó Alternatíva Alapítvány is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!