2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Bérgyilkost fogadott volna az elmebeteg férfi

Bérgyilkossal akarta megöletni ismerősét egy cibakházi férfi, aki megítélése szerint veszélyes volt a családjára. Az elmeállapota miatt gondnokság alatt álló vádlott az interneten fejbelövéssel fenyegette a sértettet. Ha bűnösnek találják a gyilkosság előkészületében, öt évet is kaphat. Ítélet decemberben várható.

A vádirat szerint K. János egyik ismerősét bérelte volna fel arra, hogy ölje meg Balogh Józsefet, akit a vádlott veszélyesnek tartott a családjára. Az ügyészség szerint 1 millió forintot ajánlott ezért.

K. János tagadja bűnösségét. Állítása szerint nem bérgyilkosnak, hanem testőrnek fogadta volna fel ismerősét. Vallomását a bíró olvasta fel. A vádlott később egy közösségi oldalon azt üzente Balogh Józsefnek, hogy főbe lövi. K. János szerint szavait nem kellett komolyan venni.

„Itt a szabad véleménynyilvánítás történt jelen esetben, nem szándékoztam ezzel utalást tenni bármilyen cselekmény megtörténtére, illetve nem szándékoztam megfenyegetni senkit sem” – fogalmazott vallomásában.

A megfenyegetett sértett feljelentést tett. „Azért tettem feljelentést, mert úgy gondolom, hogy a saját magam testi épsége és a családom testi épsége veszélyeztetve volt. A mai világban szerintem jobb félni, mint megijedni, és igenis megijedtünk” – fejtette ki Balogh József.

A vádlott gyanakvásos elmebetegségben szenved és gondnokság alatt áll. Az ügyész szerint a jövőben is tartani kell attól, hogy hasonló cselekményeket fog elkövetni.

K. János emberölés előkészületének vádjával áll bíróság előtt, elsőfokú ítélet decemberben várható. Ha bűnösnek találják, 5 évet is kaphat, de kóros elmeállapota miatt büntetését korlátlanul enyhítheti a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!