2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„Bér-aláírásgyűjtő” szervezetek megjelenésétől tartanak

2015. július 30., csütörtök 10:45

Nem támogatja az Új Magyar Köztársaság ügyvivője a Nemzeti Választási Iroda elnökének kezdeményezését az úgynevezett párhuzamossági moratórium megszüntetésével kapcsolatban.

Pálffy Ilona szerint a módosítás célja, hogy több hasonló témájú népszavazási kérdésben is lehessen egy időben aláírásokat gyűjteni, és abból lehessen referendumot tartani, amelyben a leghamarabb összegyűlik a kétszázezer támogató aláírás. Vajda Zoltán szerint azonban az NVI kezdeményezése nem jelent megoldást, mert a bizniszpártokhoz hasonlóan „bér-aláírásgyűjtő” szervezetek jelenhetnek meg, amelyek egymástól vehetik majd el a támogató aláírásokat.

„Ha nincs párhuzamossági moratórium, akkor bárki bármikor elkezdhet gyűjteni aláírásokat bármilyen témában, és aki leggyorsabban összegyűjti, abból lesz népszavazás. Ez zavart fog okozni az embereknek, ebből az lehet, hogy egymás melletti pultokon mindenféle szervezetek, álszervezetek, »magánszemélyek« motivációból gyűjtik. Emlékezzünk vissza, hogy mi volt az országgyűlési választáson, amikor »bérpártok« indultak mindenféle furcsa nevekkel, hogy az emberek fejében zavart okozzanak” – mondta Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság ügyvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!