2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Benkő: A magyar ember soha nem akarta feladni függetlenségét

Díjak, kitüntetések átadásával ünnepelték március 15-ét a honvédelmi és az agrártárcánál is. A köszöntőt mondó miniszterek az 1848-as tetteket és a jelen kihívásait állították párhuzamba. Benkő Tibor miniszter szerint 1848-nak köszönhető, hogy létezik önálló Magyar Honvédség, míg Nagy István agrárminiszter azt hangsúlyozta, hogy a kivívott szabadság nem ajándék, azért ma is küzdeni kell.

  • Benkő: A magyar ember soha nem akarta feladni függetlenségét

A történelmi zászlók bevonulásával kezdődött a Magyar Honvédség központi március 15-i ünnepsége. Benkő Tibor a már folyó haderőfejlesztéssel kapcsolatban azt mondta, hogy egy soha nem látott lehetőség nyílt az erős honvédség megteremtésre, melyhez hasonlóra utoljára 1848-ban volt példa.

„A magyar ember soha nem adta fel és nem akarta feladni a függetlenségét. Úgy gondolom, és ismerve a jelenlévőket, a katonákat elsősorban, hogy mi igenis önálló nemzetekből épülő Európát akarunk. Mert őseink, elődeink ezért küzdöttek, ezért harcoltak” – mondta a honvédelmi miniszter.

A magyar nemzetet a múltja kötelezi – ezt hangsúlyozta az agrárminiszter az évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán. Nagy István szerint csak egy olyan Európájában lehetséges magyar identitásunk megőrzése, ahol van értelme azoknak a fogalmaknak, mint a bátorság, a merészség, az ideákhoz való ragaszkodás.

„Mi ezért ragaszkodunk a nemzetek Európájához. Ne feledjék, a XIX. században is, mint napjainkban, a nagyhatalmak európai birodalmat akartak építeni, a nemzetállamokat el akarták hallgattatni. Ma ezért újra ki kell állnunk magunkért, egymásért, hogy ne vegyék el tőlünk a nehezen megszerzett szabadságunkat” – fogalmazott a miniszter.

Az agrárminiszter a tavaszi hadjárat ütközetéhez hasonlította a májusi európai parlamenti választást, amikor mindenkire és minden szavazatra szükség lesz Magyarország és Európa védelmében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!