2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Benes-dekrétumok: szimbolikus jóvátételt javasol a politikus

Szlovák–magyar kormányközi párbeszédet és szimbolikus jóvátételt javasol a Benes-dekrétumok ügyében Nagy József, a Most-Híd nevű párt EP-képviselője.

A politikus a Hír Televíziónak azt mondta, hogy a több mint hat évtizedes feszültséget keltő jogszabályok kérdését előítéletek nélkül kell rendezni. Az egykori Csehszlovákiában elfogadott törvény – mások mellett – kimondta a magyarokkal szembeni kollektív bűnösség elvét, amely a politikus szerint is elfogadhatatlan a mai európai joggyakorlatban.

– Európában egyszerűen nincs helye az emberi jogok tagadásának, és a Benes-dekrétumok ugye már 60 vagy 65 éve komoly feszültséget jelentenek Közép-Európában. Én úgy gondolom, hogy ez a kérdés mai szemszögből nézve túl van politizálva, és ezért ideje volna, ha a szlovák-magyar viszonylatot nézzük, egy kormányközi tárgyalásnak; nyílt párbeszéd kezdődne arról, hogy hogyan lehetne ezt a dolgot úgy lezárni, hogy megkövetnénk a sérelmezetteket – mondta Nagy József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!