2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Beneda: Erős családokkal Európa is erősebb lesz

2019. május 11., szombat 18:10

Miközben az Európai Bizottság támadja az új magyar babaváró támogatását, gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A szervezet rendezvényén tízezernél is több gyermeket emeltek magasba szüleik országszerte és a határon túl azért, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

Több mint tízezer gyermeket emeltek magasba szüleik, hogy megmutassák: a gyereknevelés jó dolog, a gyermek pedig érték. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvénye a gyermekvállalás és a család fontosságára hívta fel a figyelmet.

<<Ujvári András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munkatársa úgy nyilatkozott: 

"Ennek is a kifejezése az amikor a gyermekünket így magasba emeljük és megemeljük, azt szerettük volna, hogy minél több ember összejöjjön, és akkor már kitaláltuk, hogy kössük össze egy világrekord kísérlettel, és ezért van az, hogy országszerte nemcsak ezen a helyszínen, hanem Debrecenben, Szegeden, Győrben, Veszprémben, Csíkszeredán, a Vajdaságban pontban 11 órakor felemeltük a gyerekeket"

A kormány feladata, hogy megszüntesse azokat az akadályokat, amelyek a gyermekvállalás útjában állnak - hangsúlyozta a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Beneda Attila szerint a magyar fiataloknak szükségük van a támogatásra, ezért az Európai Bizottság babaváró programjával kapcsolatos aggályait el kell oszlatni.

<

"Bizonyos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni azokat az érveket, amik meggyőzik arról őket, hogy tévednek, illetve el tudjuk az aggályaikat oszlatni, szerintünk a magyar fiataloknak szükségük van arra a típusú támogatásra, amit a magyar kormány eldöntött, meg is érdemlik ezt, ahhoz, hogy a családalapítás mellett tudjanak dönteni, ahhoz, hogy el tudják kezdeni a család építését és a gyermekvállalást" 

Beneda Attila hozzátette: Magyarország családbarát ország, erős családokkal pedig a nemzet és Európa is erősebb lesz.