2021. május 13.,
csütörtök, Szervác, Imola napja

Belebuktak és hátraarcot vezényelnének Gyurcsányék?

GYURCSÁNY FELELŐSSÉGÉT EMLEGETIK

Magyar Nemzet

2021. április 4., vasárnap 07:09

A jelek szerint a baloldalon is kezdenek ráeszmélni, hogy a morálison túl politikai szempontból is rossz döntés volt az oltásellenes kampányba beleállni – derült ki a Magyar Nemzet birtokába jutott háttér-információkból. – Aki az oltást megkérdőjelezi, óriási hibát követ el – hangoztatták most olyanok, akik nemrég még a keleti vakcinák és a kormány intézkedései ellen kampányoltak.

– A Demokratikus Koalíció kommunikációs gépezete megint előbb cselekedett, mint gondolkodott

– így magyarázták a baloldal belső folyamataira rálátó források a Magyar Nemzetnek a Dobrev Klára körül kibontakozó botránysorozatot. Ismert, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, a baloldal egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltje a járvány kellős közepén indult országjárásra, és miután hazudott arról, hogy találkozói során maszkot viselt, kénytelen volt bejelenteni, hogy elkapta a koronavírust. A betegségből éppen kilábaló Dobrev mégis folytatta a keleti vakcinák elleni kampányt, amit különösen szomorúvá tesz, hogy már két DK-s politikus is elhunyt a járványban, egyikük, Penz András pedig tragikus módon maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában. Feltételezhető, hogy miközben a DK politikusa elutasította az oltást, az megmenthette volna az életét.

 

Baloldali forrásaink elismerték, hogy

a DK „hisztériát kelt” a keleti vakcinákkal szemben,

szerintük ugyanakkor Dobrevet „belelovalták” ebbe a kampányba. Meglepő módon most arról beszéltek, a járvány nem politikai, hanem orvosszakmai kérdés, és aki az oltást megkérdőjelezi, óriási hibát követ el.

Feltűnő fordulat mindez annak tükrében, hogy a baloldal a járvány kezdete óta támadja a kormány minden védelmi intézkedését, mára pedig nyíltan oltásellenes kampányt folytat,

persze közben farizeus módon vezetőik, élükön Gyurcsány Ferenccel egymás után oltatják be magukat.

Az életekbe kerülő politikai haszonlesést a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője közösségi oldalán így összegezte:

„Téged lebeszélnek, de magukat azért beoltatják.”

Kocsis Máté emlékeztetett: „László Imre, Hiesz György, Kálmán Olga, ma meg a nagyfőnök, Gyurcsány Ferenc is megkapta, és mindent nagyon jónak talált. A parlamenti képviselőik közül volt olyan is, aki a kínai vakcinát kapta. Nahát” – jegyezte meg. Majd hozzátette, hogy az elmúlt hetekben sok ember utasította vissza az oltást csak azért, mert Gyurcsányék a fülükbe tették az oltásellenes bogarat. „Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos, a balosok mégis csinálták az ezzel ellentétes kampányt, mert sok halott esetén megbukhat a kormány 2022-ben, ahogy mondták” – írta Kocsis Máté.

 

Magyar Nemzet