2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Beköszöntött a gumicsereroham

Hír TV

2017. november 1., szerda 21:13, frissítve: szerda 22:50

A hidegebb idő beköszöntével megindult az autósok áradata a gumiszervizekbe. A téli abroncs felszerelésére több napot, akár több hetet is várni kell. Ebben az időszakban műhelyek csak előzetes bejelentés alapján fogadják ügyfeleiket.

A pécsi Baranya Gumiszervizben egyszerre három állásban tudnak abroncsot cserélni. Október közepétől decemberig folyamatosan dolgoznak, ebédszünet nélkül fogadják az ügyfeleket.

„Nagyon nagy a forgalom, naponta harminc-ötven autóval tudunk végezni, munkát már csak a következő hétre tudunk vállalni. Előjegyzésre jönnek az ügyfelek, így sajnos spontán nem tudunk szerelni, mint régebben” – nyilatkozta Szabó János, a kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Szakemberek szerint ha a napi átlaghőmérséklet 7 Celsius-fok alá süllyed, téli gumira kell váltani. Ennél a hőfoknál a nyári abroncs anyaga már megkeményedik, és sokat veszít a tapadásából.

A cseréhez hozzátartozik a centrírozás és a guminyomás-ellenőrzés. A szervizek egy része úgy próbálja megtartani ügyfeleit, hogy a várakozókat kávéval, üdítővel kínálja, és van, ahol ingyen internet-hozzáférést biztosítanak. Több helyen külön díj ellenében a levett abroncsok tárolását is vállalják.

Autótípustól függően egy gumicsere kerekenként egy-kétezer forinttól indul, nagyobb járműnél pedig akár a tízezret is meghaladhatja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!