2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Bejárta a világsajtót a magyar bevándorlásügyi törvények módosítása

Hír TV

2018. június 20., szerda 17:00, frissítve: szerda 19:47

Akár 1 éves börtönbüntetést kiszabhatnak az iratokkal nem rendelkező migránsokat segítőkre. Az amerikai Newsweek első helyen ezt emeli ki a Stop Soros törvényről szóló részletes beszámolójában. A riport megszólaltatja a Human Rights Watch jogvédő szervezet kutatóját, aki szerint az Orbán-kormány nemcsak a menekülteket támogatókra csap le, hanem lehetővé teszi, hogy a menekülteknek gyakorlatilag lehetetlen lesz bármilyen segítséghez jutniuk Magyarországon.

A brit the Guardian arra emlékeztet, hogy az Orbán-kormány a választások után nagyon gyorsan beterjesztette a parlamentnek a migránssegítést kriminalizáló törvénymódosítást, amely az aktivistákat börtönbüntetéssel is fenyegeti. A baloldali lap megjegyzi, a jogszabály a nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva felhatalmazza a belügyminisztert a migránsokat segítő civil szervezetek betiltására.

A pánarab Al Jazira honlapján megjelent tudósításában azt írja, a Stop Soros alaptörvényjavaslat megszavazásával Orbán Viktor egyik legfőbb kampányígéretét teljesítette, amelyet a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz most megszavazott. Az írás arra is emlékeztet, hogy emberi jogik szervezetek, az Európai Parlament, az ENSZ is az alapvető emberi jogok elleni támadás miatt elítélik a jogszabály.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!