2022. 08. 18. Csütörtök Ilona napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Befizetések MSZP-s módra és a titkos kassza

Kisebb összegenként, aktivistáikkal fizettetik be az MSZP pártkasszájába a vezető politikusoktól és pártközeli vállalkozóktól származó szürkepénzeket. Ezt állítja a szocialistákhoz egykor közel álló újságíró.

„…Ami kifizetés még van és működik, az ebből a 4. emeleti pártigazgatói kasszából érkezik, viszont készpénzben és mindenféle adminisztráció nélkül, borítékban kapják meg ezt a pénzt, ha megkapják, mert sok esetben ez késik…”

A Jókai utcai pártszékház egyik páncélszekrényéből adóelkerülés miatt feketén fizeti ki dolgozói munkabérét és számla nélkül foglalkoztatja alvállalkozóit az MSZP – állítja a szocialistákhoz közel álló újságíró. Németh Gábor az Egyenlítő blog korábbi főszerkesztője szerint mindezt tanúkkal és bizonylatokkal is igazolni tudja. A pártvezetés szürkepénzeket is mozgat, azaz a vezető politikusoktól, önkormányzati képviselőktől, pártközeli vállalkozóktól átfolyó támogatásokat részletekben fizettetik be strómanokkal, hogy így leplezzék a valódi pénzemberek kilétét.

– Egy bizonyos összeg felett be kell jelenteni, hogy ki az a személy, aki adakozott a pártnak. Ezért a bejövő nagyobb összegeket, amiknek az eredete általában ismeretlen és megjelenik vele egy-egy vezető politikus vagy egy-egy alvállalkozó, ezeket az összegeket kisebb összegekre bontják és aláíratnak – és ez lehet itt a bizonyíték – aktivistákkal, az ifjúsági szervezet bizonyos képviselőivel, titkárnőkkel, de akár van olyan eset, amikor még egy takarítónővel is. Aláíratnak olyan befizetési bizonylatokat, amiken már egy kisebb, tört összeg szerepel, hogy ne kelljen ezt bejelenteni, hogy kitől származik.
– Ez egyfajta pénzvisszaosztás?
– Én inkább pénzmosásszerűségnek nevezném, de ezt majd a hatóságok feladata lesz megállapítani – mondta a Hír TV-nek az Egyenlítő blog egykori főszerkesztője.

Egy másik pártkassza egy óbudai irodaépületben működik. Németh szerint Simon Dénes médiavállalkozó és Puch László volt MSZP pártpénztárnok cégirodái vannak ide bejelentve. A blogger azt állítja: több bizonyítéka is van arra, hogy az épületben baloldali sajtótermékek vezetője kapott támogatói pénzt. Az MSZP-s kifizetőembert azonban nem nevezte meg. „Egyebek mellett például a Stop.hu és a Hírklikket üzemeltető Wirth Zoltán kapott itt több alkalommal, több szemtanú szeme láttára, aki megfordult ebben az irodaházban, az tudja, 5-6 millió forinttal megtöltött dossziékat, amit ő egyébként nem is tagadott” – nyilatkozta Németh Gábor.

– Szerintem a Németh Gábor állításai a Sas-kabaré csúcspontját idéző állítások.
– Tehát azt mondja, hogy az az 5-6 millió forint, amiről ő említést tett, önök nem kaptak ilyen összeget. Még egy forintot sem.
– Természetesen, ahogy a Gábor állítja, semmiféleképpen sem – reagált a Hír TV-nek a Stop.hu ügyvezető igazgatója. Wirth Zoltán szerint egykori kollégája nem volt beszámítható állapotban, amikor a bejegyzését megírta.
– Tesz ellene feljelentést?
– Nem döntöttem még el. Mert sajnálom, azért, mert nem értem.
– De amit ő leírt, illetve említett ebben a blogban, az bűncselekmény is lehet akár…
– Igen, viszont a Gábor szerintem, tehát én félek attól, hogy esetleg ő tudatmódosító hatására tesz ilyen dolgokat – tette hozzá Wirth Zoltán.

Az MSZP elnökhelyettese is cáfolja a baloldali újságíró által leírtakat.

– Adót fizetnek rendesen?
– Természetesen, hát anélkül nem működhetnénk…
– És honnét van pénzük?
– Már mire?
– A fizetésekre…
– Hogyne lenne, van állami támogatásunk, van a frakciónak költségvetése, ez bőven elég…
– Ez mindenre elég?
– Hogyne lenne elég…
– És azt, hogy esetleg politikusok, illetve vállalkozók fizetnek a pártnak, csak kisebb összegeket, hogy ne kelljen elszámolni az ÁSZ felé…?
– Ilyen nincsen. Ha van ilyen, annak megvan a normál módja, a közlönyben megjelenik, utána lehet nézni…
– Nem perlik be Németh Gábort?
– Nézze, attól, hogy bepereljük, attól még beszélhet hülyeségeket… – mondta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese.

Németh Gábor a következő napokban újabb leleplező adatokat ígér az MSZP-ről, de akkor már nevekkel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén

Ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén

Lángokban áll a Mecsek. Nagy területen ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőben. Úgy tudjuk, a nagy szél miatt gyorsan terjednek a lángok. A helyszínről Szilágyi Jenő tudósított.
Haláltusát vív a Jobbik

Haláltusát vív a Jobbik

Álláskeresőként bejelentkezik a munkaügyiközpontba- közölte Molnár Enikő. Jakab Péter jobbkezével szerződést bontott a Jobbik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!