2018. december 16.,
vasárnap, Etelka, Aletta napja

Beáll Puzsér mögé az ellenzéki párt

Hír TV

2018. december 8., szombat 19:32

Támogatja Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltségét az LMP. A javaslatról a párt kongresszusa 80 százalékos többséggel döntött. A publicista októberben jelentette be, hogy elindul a főpolgármester-választáson a Sétáló Budapest programjával. Ennek részeként a többi közt kitiltaná az autókat a belvárosból. A LMP szerint a koncepció beleillik a párt fővárosi programjába.

„Budapest ma egy élhetetlen város. A városvezetés semmit nem gondol arról milyen egy zöld főváros, csak próbálja üzemeltetni a várost és azt nagyon rosszul. Légszennyezésben háromezer ember hal meg évente, borzalmas állapotban van a tömegközlekedés, a hulladékgazdálkodás, egyáltalán semmit nem tudnak kezdeni a problémákkal, több milliárdos beruházások zöld tereket szüntetnek meg és betont építenek” – mondta Moldován László, az LMP budapesti elnöke.

Az LMP kongresszusi döntésére Puzsér Róbert egy videóval reagált amit az internetes videomegosztó oldalra töltött fel. Jelezte: egyelőre a programalkotásra koncentrálnak az ökopárttal.

„Abban állapodtunk meg, hogy amíg a Jobbikot és/vagy a Momentumot nem tudjuk bevonni az együttműködésünkbe, a közös programalkotásra koncentrálunk. Az ennél szorosabb együttműködés feltétele, hogy a három potenciális centrumpárt, az LMP, a Jobbik és a Momentum közül legalább kettő álljon be a jelöltségem és a Sétáló Budapest koncepciója mögé, ezzel üzenve a magyar társadalomnak, hogy megteremtődött az a kulturális és politikai precedens, ahol nagyon különböző világnézetű emberek is képesek közös célok mentén együttműködni” – mondta Puzsér Róbert.