2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Bayer Zsolt Zelenszkij és Márki-Zay háborús retorikájáról + videó

Zelenszkij ukrán elnök, illetve a teljes ukrán diplomáciai testület mostanában egyre nehezebben magyarázható kijelentéseket tesz. Ukrajna berlini nagykövete például először seggfejnek nevezte a német külügyi bizottság elnökét, majd pedig egy baloldali német politikusnak üzente meg, hogy fogja be a pofáját és kussoljon. Mindezt azért, mert nevezett politikus bírálni merészelte a teljesen nyilvánvalóan náci, Azov gárda létezését és tevékenységét.

Az ukrán elnök pedig a minap a NATO és az EU-csúcsot felhasználva a magyar miniszterelnöknek üzent, meglehetősen bicskanyitogató – per Viktor – tegezős stílusban, ráadásul üzenete az első ponttól az utolsóig hazugságokon alapult. Ugyanis azt követelte a magyar miniszterelnöktől, hogy szállítson fegyvert, engedje át a fegyvereket, légtérzár, magyarul mindenben az ukrán érdekek, vagy vélt érdekek mentén tevékenykedjen. És hogyha nem ezt teszi, akkor áruló.

Miért mondom, hogy ez hazugság? Azért, mert az egész NATO és az egész EU olyan döntéseket hozott, amelyek köszönőviszonyban sincsenek Zelenszkij vélt vagy valós érdekeivel és követeléseivel. Ebben a helyzetben pedig mindössze a magyar miniszterelnököt kiemelni és neki üzengetni bicskanyitogató stílusban, nos, ez nemcsak hogy elfogadhatatlan, hanem kérdéseket vet fel. Például azt a kérdést, hogy vajon kik írják Zelenszkij beszédeit? Kik írják ezt a forgatókönyvet?

Egészen biztos, hogy azok írják ezt a forgatókönyvet, akik abban érdekeltek, hogy az orosz–ukrán háború kiszélesedjen, és ebbe a háborúba, bármi áron bele akarják rángatni ezt a térséget, és jelesen Magyarországot is. Felelős politika pedig egy lehet, ebből a háborúból mindenáron ki kell maradjunk, mindenáron és minden erővel a békéért kell dolgoznunk, és minden ukrán menekültet be kell fogadjunk. Ez az egyetlen létező, normális, felelős és a nemzeti érdekekkel egybevágó politika.

És a végére, csak egy apró megjegyzés. Márki-Zay Péter, az összellenzék miniszterelnök-jelöltje a múlt héten belátogatott a Telex szerkesztőségébe, és ott mindenkit lehazugozott, mondván, hogy igenis Orbán Viktor fegyvereket szállít Ukrajnába. Aztán ez ügyben felhívta Deák Dánielt, jobboldali politikai elemzőt, hogy telefonon őt is értesítse arról, hogy Orbán Viktor hazudik, mert igenis fegyvert szállítunk Ukrajnába.

Deák Dani barátom most írta ki a Facebookjára, meglehetősen helyesen és pontosan: nagyon várja Márki-Zay Péter telefonját, hogy felhívja és elmondja neki, hogy Zelenszkij ukrán elnök hazudik, hiszen Orbán Viktor szállít fegyvert Ukrajnába. Ja, hogy nem fog telefonálni? Nyilván, neki is máshol írják a forgatókönyvet.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!