2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Bayer Zsolt Zelenszkij és Márki-Zay háborús retorikájáról + videó

Zelenszkij ukrán elnök, illetve a teljes ukrán diplomáciai testület mostanában egyre nehezebben magyarázható kijelentéseket tesz. Ukrajna berlini nagykövete például először seggfejnek nevezte a német külügyi bizottság elnökét, majd pedig egy baloldali német politikusnak üzente meg, hogy fogja be a pofáját és kussoljon. Mindezt azért, mert nevezett politikus bírálni merészelte a teljesen nyilvánvalóan náci, Azov gárda létezését és tevékenységét.

  • Bayer Zsolt Zelenszkij és Márki-Zay háborús retorikájáról + videó

Az ukrán elnök pedig a minap a NATO és az EU-csúcsot felhasználva a magyar miniszterelnöknek üzent, meglehetősen bicskanyitogató – per Viktor – tegezős stílusban, ráadásul üzenete az első ponttól az utolsóig hazugságokon alapult. Ugyanis azt követelte a magyar miniszterelnöktől, hogy szállítson fegyvert, engedje át a fegyvereket, légtérzár, magyarul mindenben az ukrán érdekek, vagy vélt érdekek mentén tevékenykedjen. És hogyha nem ezt teszi, akkor áruló.

Miért mondom, hogy ez hazugság? Azért, mert az egész NATO és az egész EU olyan döntéseket hozott, amelyek köszönőviszonyban sincsenek Zelenszkij vélt vagy valós érdekeivel és követeléseivel. Ebben a helyzetben pedig mindössze a magyar miniszterelnököt kiemelni és neki üzengetni bicskanyitogató stílusban, nos, ez nemcsak hogy elfogadhatatlan, hanem kérdéseket vet fel. Például azt a kérdést, hogy vajon kik írják Zelenszkij beszédeit? Kik írják ezt a forgatókönyvet?

Egészen biztos, hogy azok írják ezt a forgatókönyvet, akik abban érdekeltek, hogy az orosz–ukrán háború kiszélesedjen, és ebbe a háborúba, bármi áron bele akarják rángatni ezt a térséget, és jelesen Magyarországot is. Felelős politika pedig egy lehet, ebből a háborúból mindenáron ki kell maradjunk, mindenáron és minden erővel a békéért kell dolgoznunk, és minden ukrán menekültet be kell fogadjunk. Ez az egyetlen létező, normális, felelős és a nemzeti érdekekkel egybevágó politika.

És a végére, csak egy apró megjegyzés. Márki-Zay Péter, az összellenzék miniszterelnök-jelöltje a múlt héten belátogatott a Telex szerkesztőségébe, és ott mindenkit lehazugozott, mondván, hogy igenis Orbán Viktor fegyvereket szállít Ukrajnába. Aztán ez ügyben felhívta Deák Dánielt, jobboldali politikai elemzőt, hogy telefonon őt is értesítse arról, hogy Orbán Viktor hazudik, mert igenis fegyvert szállítunk Ukrajnába.

Deák Dani barátom most írta ki a Facebookjára, meglehetősen helyesen és pontosan: nagyon várja Márki-Zay Péter telefonját, hogy felhívja és elmondja neki, hogy Zelenszkij ukrán elnök hazudik, hiszen Orbán Viktor szállít fegyvert Ukrajnába. Ja, hogy nem fog telefonálni? Nyilván, neki is máshol írják a forgatókönyvet.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!