2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Bayer Zsolt beperli Ujhelyit, amiért a wellness-politikus hazug idézetet adott a szájába

Az eddiginél is nagyobb bohócot csinált magából Ujhelyi István (már ha ez egyáltalán lehetséges). A szocialisták uniós kampányfőnöke olyan kitalált mondatot adott Bayer Zsolt szájába, amelyet a Magyar Nemzet főmunkatársa soha nem mondott, vagy írt le. Ujhelyi ezzel a hamisított idézettel próbálta mentegetni a fideszes szavazókat lepatkányozó párttársát, Bangónét. Ám a szocialisták wellness-szakértője ezúttal hatalmas bakot lőtt, és készítheti a pénztárcáját, ugyanis Bayer Zsolt portálunknak elmondta: beperli Ujhelyit és mindazokat, akik ezt a koholmányt terjesztik róla.

  • Bayer Zsolt beperli Ujhelyit, amiért a wellness-politikus hazug idézetet adott a szájába

Tényleg nem gondoltuk, hogy a patkányozásba való beleállást is sikerülhet alulmúlnia Ujhelyi Istvánnak, de ránk cáfolt. Az MSZP wellness-szakértője az ATV minapi Egyenes beszédében ugyanis Bangóné Borbély Ildikó szerecsenmosdatása közepette a következőket adta elő (az alábbi videón 5:00-tól):

Bangóné Borbély Ildikó nem akart szavazókat sértegetni, senkit nem akart megbélyegezni. De hogy erre egy hazug kampányt indítson a Fidesz, és mi hetekig csak bámuljunk, és nézzük, hogy hoppá, az egész ország úgy tudja, hogy egyébként mi a Fidesz szavazóit bélyegeztük meg, miközben Bayer Zsolt tavaly azt mondta, hogy az összes állat, aki egyébként nem az a 2,8 millió, aki a Fideszre szavazott, az takarodjon az országból. Ilyesmi mondata volt ugye tavaly Bayer Zsoltnak.”

Ujhelyi semmilyen forrást nem jelölt meg, de minden bizonnyal arra a szövegre utalt, amelyet – Bayer Zsolt fényképéhez csatolva – DK-s, szocialista és jobbikos trollok tavaly óta lankadatlanul terjesztenek a Facebookon:  

Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk!” 

Ezzel a három mondattal, illetve ennek rövidített, Ujhelyi-féle változatával mindösszesen az a gond, hogy Bayer Zsolt ilyet soha nem mondott, soha nem írt. Ezt a PestiSrácok.hu-nak a publicista is megerősítette. Egyúttal fölidézte: a hamisítványt már tavaly elkezdték róla terjeszteni az interneten, a publicista akkor külön blogbejegyzésben cáfolta, hogy tőle származna, ám a rágalmazókat ez nem hatotta meg, azóta is küldözgetik egymásnak a légből kapott szöveget.

Hogy primitív koholmányról van szó, az még a fősodratú ellenzéki sajtó nagy része számára is egyértelmű volt – az Indexet és a Népszavát leszámítva. Előbbin egy blogger habosította a fiktív történetet, a Népszava pedig még tavaly májusban – névtelen szerző mögé bújva – adta közre a koholt Bayer-citátumot. Emellett még néhány legalja ballib fakenews-gyár is rácuppant az álhírre, mint például a Városi Kurír, a Balra, magyar!, a Propeller vagy a Kolozsvári Szalonna. Ezeken tenyésztik azokat a gyűlölködő DK-s, MSZP-s trollokat, akik aztán a Facebookon egymást túllicitálva terjesztik a legképtelenebb marhaságokat jobboldali, konzervatív politikusokról, közszereplőkről…

Bayer Zsolt a PestiSrácok.hu-nak elmondta: pert indít Ujhelyi István, az Index, a Népszava és mindazon „újságok” ellen, amelyek a hamis idézetet neki tulajdonították. További jó hír: Ujhelyi a 2,2 millió forintos európai parlamenti alapbéréből és százezer forintos napidíjából valószínűleg ki tudja majd fizetni a tetemes kártérítést, amelyet az ilyen horderejű, nagy nyilvánosság előtti rágalmazásért a bíróság ki szokott szabni az elkövetőkre.

BÁBU-SIRATÓ

Egyébként Ujhelyi az ominózus Egyenes beszédben 8:14-nél előadta a mártír nagyjelenetet, amiért tavaly szeptemberben fölakasztottak egy őt ábrázoló bábut.

Természetesen Ujhelyi ezúttal is csak a történet legfontosabb részét hallgatta el. Nevezetesen: az a bábu eredetileg nem Ujhelyit, hanem Orbán Viktort ábrázolta, amelyet a magukból kivetkőzött szocialista és DK-s tüntetők egy tavalyi, Parlament előtti rendezvényen köpködtek, rugdostak, gyaláztak.

Mint arról beszámoltunk, a Vadhajtások ezt nem hagyta annyiban: stábjuk elcsente a bábut, Orbán fotóját kicserélték Ujhelyijére, és fejjel lefelé fölakasztották egy fára a néhai Köztársaság téren (mai nevén: II. János Pál pápa tér). A lógatásról fényképeket is készítettek, amik Ujhelyit annyira fölháborították, hogy feljelentést tett. Az MSZP-s politikust érdekes módon az egyáltalán nem zavarta, hogy az Orbán-bábut előzőleg hogyan gyalázták az ellenzékiek a Kossuth téren – az még nyilván az európai értelemben vett véleménynyilvánítási szabadság körébe tartozott szerinte. Ám amint a fotót kicserélték az övére, és „megtornáztatták”, hirtelen gyűlölet-bűncselekménnyé változott az egész, amelyért egyes egyedül Orbán Viktor gyűlöletpolitikája a felelős. (Nem vicc: ez utóbbit Ujhelyi képes volt beleírni a tavaly szeptemberi közleményébe!)

Ujhelyi szerint a bábuakasztás azért történhetett meg, mert őt a rendszer hazaárulónak bélyegezte a Sargentini-jelentés megszavazásáért. Ám a rendszernek nem kellett őt hazaárulónak bélyegeznie, hiszen korábban megtette azt ő maga. 2015 decemberében ugyanis Ujhelyi még arra hivatkozva nem szavazta meg a szavazati jog felfüggesztéséhez vezető, 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen, hogy az a hazaárulással egyenértékű. Mint akkori közleményében fogalmazott:

"Sem korábban, sem a jövőben nem fogok megszavazni olyan javaslatot, amely a 7-es cikkely alkalmazását szorgalmazza, vagy amely legalábbis megnyitja a lehetőségét az állampolgárokat is érdemben sújtó szankcióknak."

Tavaly viszont már rinocérosz-arcbőrrel rábólintott a 7-es cikkely szerinti eljárásnak megágyazó Sargentini-hazugsággyűjteményre, sőt még azt bizonygatta, ez hazafias kötelezettség volt a részéről. Saját korábbi morális zsinórmértéke szerint Ujhelyi István tehát egy hazaáruló, aki most a kitalált Bayer-idézet terjesztésével végképp és visszavonhatatlanul bizonyította: tisztességtelen, hazug ember.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!