2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Belföld

Baumag-ügy: súlyosbítás másodfokon

A Fővárosi Ítélőtábla súlyosította a Baumag-ügy elsőfokú ítéletét. A piramisjáték-szerűen működő cég 2003-ban omlott össze, emiatt 13 ezer kisbefektető veszítette el a pénzét.

Soha többé nem lehet gazdasági társaság vezetője a Baumag volt alapítója. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon súlyosította a hét éve húzódó, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult Baumag-ügy elsőfokú ítéletét. A bíróság hét év helyett tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte az elsőrendű vádlott Balázs Lászlót. Az ügy további nyolc vádlottjának büntetése is súlyosodott. A befektetési szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt a kisbefektetőktől. A piramisjáték-szerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A cég 13 ezer kisbefektetőnek maradt adósa, összesen 40 milliárd forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!