2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Barátságos hang és szövetséges politika: Pompeo látogatása

Bíró Marianna szerint elmaradtak a dorgálások, és örülhetünk, hogy a nyugati szövetségi politika érdekei győzedelmeskedtek a találkozón. Kereki Gergő szerint örömteli, hogy a gyarmattartó mentalitást sikerült levetkőzni az amerikaiaknak. A Lapzártában a Mandiner főszerkesztő-helyetttese és az Index munkatársa elemezték az amerikai-magyar külügyminiszteri találkozót.

  • Barátságos hang és szövetséges politika: Pompeo látogatása

Kereki Gergő szerint nem az a lényeg, hogy Donald Trump az elnök, hanem hogy nem Hillary Clinton, hisz ez utóbbi volt az, aki korábban levélben közölte a magyar kormánnyal, hogy melyik törvényt hogyan és hol módosítsa. A magyar alaptörvényt is gorcső alá vették, mintha ehhez az Amerikai Egyesült Államoknak bármi köze lenne– véli a Mandiner főszerkesztő-helyettese.

Magyarország a példamutató kisebbséghez tartozhat a NATO-n belül, ha a haderőfejlesztés keretében a rá eső részt 2024-ig teljesíti– véli Kereki Gergő. A másik fontos téma a gáz-diverzifikáció, ahol kiderült, hogy épp a románok és horvátok gátolják hazánkat abban, hogy hozzájussanak az EXXON Mobile termelte amerikai gázhoz, és ebben az Egyesült Államok hathatós segítségéről biztosította Pompeo Szijjártó Pétert.

Évek óta terítéken van az a kérdés az indexes Bíró Marianna szerint, hogy Magyarország önszántából kötelezi el magát ilyen mértékben (85%-ról van szó) az orosz gáz mellett, vagy egyéb külpolitikai szereplők is gátolják benne. Bíró Mariann rámutatott, hogy a kínai terjeszkedés miatt óvatos bírálat így is elhangzott hazánkkal szemben, ám fontos, hogy Oroszország kapcsán milyen hangnemet ütött meg a két fél. Az amerikai gázüzlet szimbolikus jelentősége is nagy, hisz olyan erős vádak érték Orbán Viktort korábban a Putyin melletti elköteleződés miatt, hogy ez az üzlet egy erős cáfolat az európai partnerek felé is, miszerint a vádak nem igazak. 

Tekintse meg a teljes adást!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!