2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Baranyi Krisztina felszámolná Ferencvárosban a demokráciát

Egy személyben hozott, bizonyára törvénysértő rendelkezéssel akarja befogni a fideszes képviselők száját Ferencváros polgármestere, aki eközben bulinegyeddé teszi a kerületet - írja a Magyar Hírlap.

  • Baranyi Krisztina felszámolná Ferencvárosban a demokráciát

Több szempontból is érdekes lehet a holnapi képviselő-testületi ülés Ferencvárosban. Az előterjesztések alapján a botrány akár borítékolható is lenne, csakhogy Baranyi Krisztina polgármester ennek egy huszárvágással igyekszik elejét venni:

a képviselőket arról tájékoztatta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel különleges eljárásrendet vezet be a hivatalban.

Az új szabályok szerint a betegeknek, a koronavírusra jellemző tüneteket mutató személyeknek a részvétel nem engedélyezett a bizottsági és testületi üléseken, a képviselőkön, a technikai személyzeten és az egyes ügyekben érintett irodavezetőkön kívül más nem tartózkodhat a teremben, az ülések időtartama „korlátozott”, „indokolt esetben” pedig a polgármester be is rekesztheti azokat - írja a lap.

Csakhogy Magyarországon jelenleg nincs veszélyhelyzet kihirdetve, így a városvezető nem hozhat döntést egy személyben, nem rendelkezhet a testület működéséről kénye-kedve szerint.

Ez a szabályozás tehát bizonyára nem fogja kiállni a törvényesség próbáját, a hátsó szándék viszont nyilvánvaló, hiszen egyébként a hivatalra, az ügyfélfogadásra vonatkozóan nem vezetett be új járványügyi korlátozásokat a polgármester.

Már korábban is előfordult, hogy Baranyi önkényesen nem adta meg a szót, de így most bármikor elnémíthatja a Fidesz-frakciót – mutatott rá a lapnak Gyurákovics Andrea frakcióvezető. Véleménye szerint ez a kényelmes megoldás jól jöhet a polgármesternek, olyan témák szerepelnek ugyanis a napirenden, amelyek feszegetése igencsak kínos lehet Baranyinak. Ilyen például a Feszofe – az önkormányzati hajléktalanfoglalkoztató cég – ügye. Amint azt megírták, egy kétes átvilágításra hivatkozva bocsátották el az országos mintaprogramot folytató és évről évre tetemes vagyongyarapodást produkáló vállalat vezetőjét, akiről Baranyi kijelentette, „börtönben a helye”. Most az előterjesztéshez mellékelt dokumentum azt igazolja, hogy a belső ellenőrzés megfelelőnek ítélte a Feszofe tavalyi évre vonatkozó beszámolóját, az anyagban „megfelelő belső kontrollokról” és „minőségi teljesítményről” írnak – bebizonyosodott tehát, hogy a polgármester boszorkányüldözést folytatott.

A számtalan kényes napirendi pont közt szerepel a polgármester gazdasági programja is, amelyet legutóbb sem sikerült elfogadtatnia, ám úgy látszik, Baranyit nem zavarja az elvileg őt támogató baloldali pártok ellenállása, mert alig változtatott a dokumentumon, így terjeszti ismét a testület elé. Az pedig, hogy nem ülhetnek érdeklődők a teremben, megkönnyíti például a „bulinegyed-koncepció” tárgyalását: a tervezet szerint a vendéglátó egységek a Ráday utcában, az Üllői úton és a Ferenc körúton minden nap éjfélig tarthatnak majd nyitva, ám erről a polgármester a ferencvárosiakat nem kívánja megkérdezni - olvasható a Magyar Hírlapban.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!