2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Bárándy: A kormány mellé állt az ügyészség

2017. október 12., csütörtök 20:09, frissítve: csütörtök 21:02

A politikus szerint jól látszik az ügyészség kettős hozzáállása az ellenzéki és a kormánypárti kötődésű személyekkel szemben.

Beszédes adat, hogy amíg általában a köztérvényes ügyekben 97 százalékos pontossággal lesz ítélet az ügyészségi vádemelésekből, a politikai színezetű eljárásokban ez az arány kevesebb mint ötven százalékos lehet – mondta Newsroom című műsorunkban Bárándy Gergely.

A szocialista képviselő korábban az Indexen azt írta, a politikailag motivált ügyekkel az ügyészség döntő mértékben befolyásolhatta a 2014-es választások eredményét is. Bárándy Gergely szerint jól látszik az ügyészség kettős hozzáállása az ellenzéki és a kormánypárti kötődésű személyekkel szemben tett feljelentések kezelésében.

„Hogyha Hugo Chávezt szeretnénk, a venezuelai diktátort idézni, aki azt mondta, hogy „a barátaimnak mindent, az ellenségeimnek törvényt”, akkor ez jól példázza az ügyészség mai működését. Magyarán szólva, egyrészt olyan ügyekben indít eljárást ellenzéki politikusokkal szemben, lehetőség szerint kampányidőszakra időzítve, lehetőség szerint még az iratokat is a sajtó részére gondosan eljuttatva, aminek a felében legalább jogerős felmentés születik. Másrészt viszont olyan ügyekben ahol a napnál is világosabb, hogy a mai kormánypárti politikusok elkövetnek bűncselekményeket, ott meg nem indít eljárást” - mondta el Bárándy Gergely.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!