2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Bár adósságban úsznak, Rogánék Rómában élvezik a luxust

2017. július 2., vasárnap 09:34, frissítve: vasárnap 14:27

Egy szoba legkevesebb 150 ezer forintba kerül éjszakánként a luxushotelben, az étteremben egy főfogás pedig 10-12 ezer. A miniszternek összesen 446 ezer forintnyi félretett pénze van.

Róma egyik luxusszállójának éttermében bukkant fel szombaton a Rogán házaspár. A minisztert és feleségét az Index egyik olvasója fotózta le a Hotel de Russie teraszán, állítólag Rogán Antalék nemcsak ebédelni tértek be, hanem meg is szálltak a luxushotelben.

Az ötcsillagos szálloda Róma belvárosában található, a honlapjuk szerint 487 eurótól kezdődik egy éjszaka, ami napi árfolyamon számolva nagyjából 150 ezer forint. Az étterem még a „megfizethető” kategóriába tartozik, báránysültet zöldségkörettel 38 euróért (11 ezer forintért), homárt cukkinivel pedig 42 euróért, átszámolva 13 ezer forintért lehet enni.

 

Úsznak az adósságban

Felmerül a kérdés, hogy Rogán Antalnak honnan volt pénze a luxusra, hiszen legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek összesen 446 ezer forint megtakarítása van, takarékbetétekben. Miniszteri, valamint képviselői fizetése összesen bruttó 1,3 millió forint havonta.

Ekkora keresetből ki lehetne takarékoskodni egy-egy luxusnyaralást, ám Rogán Antal az utóbbi években rengeteg tartozást halmozott fel: legutóbbi vagyonbevallása szerint egy banknak 27,7 millióval tartozik, illetve magánkölcsönként további 18,2 millió forintot tüntetett fel. A miniszter a banki hiteleit lassacskán törleszti, 2014-ben még 30 milliós, 2015-ben 28,8 milliós, 2016-ban pedig 27,7 milliós tartozása volt. A kölcsönöket vélhetően csak úgy tudja apránként törleszteni, hogy magánszemélyektől folyamatosan egyre nagyobb kölcsönöket kap. Tavaly 3 millió forinttal többel tartozott magánembereknek, mint egy évvel korábban.

Feleségének reklámcége, amelyben többségi tulajdonos 2016-ban 51 milliós árbevétel mellett 7,7 millió profitot termelt, de ebből osztalékot nem vettek ki, így abból a pénzből nem utazhattak. Rogán Cecíliának más üzleti vállalkozásáról nem tudni a Nakama & Partnersen kívül. Egyébként Rogán felsége ezen a vállalaton keresztül szervezte meg a család tavalyi, nagy botrányt kavart helikopterezését.

Egy hétvége kétmillió

A legnagyobb szállásfogalással foglalkozó weboldalon megnéztük, mennyibe kerülne ma estére egy lakosztály a luxushotelben. Sajnos vasárnapra nincs már szabad szoba, de az oldal készségesen felajánlotta, hogy foglaljunk jövő hétre szállást a Hotel de Russie-ban: hétfőn 309 ezerért alhatna ott két fő, utána pedig csütörtökig 282 ezer forintba kerül jelenleg egy kétágyas szoba.

Megnéztük azt is, hogy mennyibe kerülne, ha például a jövő hétvégére, péntektől vasárnapig szeretnénk kivenni egy szobát két felnőtt részére. A Bookong.com-on röpke 2,2 millió forintért kínálnak egy lakosztályt. Mindezért egy 65 négyzetméteres, légkondis szobát kapunk, illetve a reggeli is benne van az árban.

A Hotel de Russie egyébként a Grand Collection hotellánc tagja, hazánkban egyedül a Four Seasons tartozik a neves brand alá. Érdekes, hogy a budapesti luxusszállóban gyakorta felbukkannak kormányközeli figurák: tavaly márciusban például ott ült össze Habony Árpád, a kormányfő veje, Tiborcz István, Dirk Gerkens TV2-vezérigazgató, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnöke, Szivek Norbert, valamint a Századvég elnökhelyettese, Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Valótlan vagyonbevallások

Juhász Péter szerint Rogánék kiruccanása újabb bizonyíték arra, hogy a fideszesek hazudnak vagyonbevallásukban: „Meggyőződésem hogy újabb bizonyítékát látjuk hogy Rogán Antal más fideszes képviselőkhöz hasonlóan hazudik a vagyonnyilatkozatában, amikor azt állítja, hogy 400 ezer forint megtakarítása van, abból ugyanis nem jöhetne ki az, hogy egy olyan szállodában lakik, akár egy, akár több napra, akár nyaral hosszan, ahol most éppen lebukott Rómában egy ötcsillagos szállodában, ahol egy éjszaka 2-300 ezer forintba kerül” – emlékeztet az Együtt elnöke.

A szabadságát mindenki ott tölti, ahol jónak látja – így reagált Rogán Antal római útjára a fideszes Budai Gyula. Az egykori elszámoltatási biztos nem lát kivetnivalót abban, hogy a propagandaminiszter az olasz fővárosban ebédel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!