2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Bánkódhatnak az édesszájúak, korlátozzák az élvezetet

Hír TV

2018. június 11., hétfő 19:33, frissítve: hétfő 20:13

A hosszú, meleg nyár és a munkaerőhiány miatt kevesebb lehet a jégkrém a hazai üzletekben. A nagy áruházak igyekeznek más márkákkal pótolni a kieső slágertermékeket.

A hipermarketek hűtőpultjaiban mindenki megtalálja a kedvére való jégkrémet. Legalábbis a szezon kezdetén biztosan. Az édességgyártók szövetsége szerint a nyáron akadozhat az üzletek ellátása.

„Egész Európában jégkrém hiányra lehet számítani a meleg időjárás miatt, ugye a meleg időjárás pedig minden bizonnyal a globális felmelegedés következménye. Magyarországon ezt tovább tetézi az általános munkaerőhiány, amivel a gyártók küzdenek minden szinten: a szalagmunkától kezdve a sofőrökig, illetve a karbantartókig, műszaki vezetőkig” – mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

A nagy áruházakban várhatóan egész nyáron lesz jégkrém a polcokon. Legfeljebb csökken a választék. „Az természetesen beszállítói okok miatt előfordulhat, hogy egy-egy népszerű termékből, ideiglenesen egy-egy áruházunkban nem elérhető a választék, viszont ilyenkor mindig helyettesítő termékkel igyekszünk pótolni” – mondta Adorján Abigél, az Auchan Magyarország Kft. szóvivője.

A fagyizóknak, cukrászdáknak kedvez a jégkrémhiány. De a vásárlók többsége szerint a tölcséres fagylalt így is aligha lehet konkurencia.

„A jégkrém olcsóbb mint a fagylalt. Egy gombóc fagylalt inkább 200 forint felett van, egy doboz jégkrémet pedig már 800-900 forintért lehet kapni” – mondta Kontra Józsefné.

A jégkrémpiac importforgalom meghaladja a 3 milliárd dollárt, a beérkező mennyiség pedig több mint egymillió tonna.

(Fotó: Philipp Nemenz)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!