2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Balogh Ákos Gergely: Elfogadhatatlan a magyar Himnusz eléneklésének betiltása

Közös himnuszéneklést szervez a legnagyobb szlovák futballrangadóra Balogh Ákos Gergely. A mandiner.hu korábbi főszerkeszője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt a „7000 eurós közös himnuszéneklés a DAC-Slovan meccsen” címmel meghirdetett akcióról.

  • Balogh Ákos Gergely: Elfogadhatatlan a magyar Himnusz eléneklésének betiltása

Közös himnuszéneklést szervez április 27-re a DAC-Slovan meccsen Balogh Ákos Gergely, miután a szlovák parlament úgy döntött, súlyos büntetést kell fizetnie annak, aki csak úgy, külföldi küldöttség hiányában énekli egy külföldi ország himnuszát.

A mandiner.hu volt főszerkesztője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta, hogy hirtelen ötlet volt az akció meghirdetése, amit főpróbának tekint. 

"Amikor megláttam a hírt, meglehetősen abszurdnak tűnt elsőre, de nem előzmény nélkülinek. Korábban magyar jelképek használatáért büntették már a fociklubot. De az, hogy nem csak focimeccseken, hanem bármilyen eseményen tilos legyen egy nemzeti kisebbség nemzeti jelképeinek a használata – legyen az akár egy március 15-i megemlékezés – teljesen elfogadhatatlan" - mondta Balogh Ákos Gergely. 

Az akciót „7000 eurós közös himnuszéneklés a DAC-Slovan meccsen” címmel hirdetették meg. A mandiner.hu korábbi főszerkesztője azt is hozzátette, a törvény várhatóan csak május 15-én lépne hatályba, de azért választották ezt a foci rangadót az akcióra, mert az előterjesztők pont erre a derbire hivatkoztak. 

Balogh Ákos Gergely az adásában azt is hozzátette, elképzelésük szerint összegyűjtenék azt a pénzt, amit várhatóan a klub ezért az akcióért büntetésben fog kapni. Hozzátette még: nem csak a Himnusz éneklésről van szó, a zászló használat tiltása legalább olyan felháborító. 

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!