2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Balla Ákos: A csok hatása csak később gyűrűzik be az ingatlanpiacra

Hír TV

2019. március 26., kedd 21:07, frissítve: kedd 21:25

Már drágább egy lakás Budapesten, mint egy családi ház. Milyen összefüggésben van az áremelkedés az otthonteremtési támogatások rendszerének kibővítésével? A jegybank szerint meg kell akadályozni a folyamatot. Balla Ákos ingatlanszakértő volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea vendége.

A fővárosi ingatlanok drasztikus drágulását a szakértő azzal magyarázta stúdiónkban, hogy a lakáspiacon egy nagyon magas áremelkedés történt, ezt pedig nem tartották a külvárosok ingatlanpiacán a házak.

„Alapvetően nagyobb alapterületű ingatlanok, és nem ugyan azok az ügyfelek keresik ezeket, mint a belváros, vagy belsőbb kerületek piacát. Tekintettel arra, hogy a belső részeken, belső kerületekben, akár csak a metróval könnyen elérhető panelkerületekben megjelentek a befektetők, fiatalabb, idősebbek, általában jobb jövedelműek, akik a tőkéjüket nem a banka teszik, hanem az ingatlanpiacon akarják forgatni. Az idősebb befektetők között pedig azok vannak, akik szeretnének a nyugdíjuk mellett egy további összeget bérbeadásból realizálni és ezért vásárolnak egy ingatlant” – mondta el.

A csok hatása Balla Ákos szerint később fog érződni.