2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Bakondi: Sok sebből vérzik az ENSZ migrációs csomagja

Ausztria nem az utolsó ország, amely nem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját – nyilatkozta a Hír TV-n Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV-n.

  • Bakondi: Sok sebből vérzik az ENSZ migrációs csomagja

A magyar kormány szerette volna, ha az ENSZ migrációs csomagjának legproblémásabb pontjaival kapcsolatban sikerül konszenzussal egyezségre jutni, de nem így történt – emlékeztetett Bakondi György a Magyarország élőben című műsorban, ahol azután szólalt meg a témában, hogy szerdán kiderült, Ausztria sem írja alá a paktumot.

„Sok sebből vérzik az ENSZ csomagja – kezdte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. – Teljesen abszurd, hogy a migrációt alapvető emberi joggá minősítenék. Ausztria nem az utolsó ország, amely elutasítja a paktumot.”

Bakondi megemlítette, hogy korábban nemcsak Magyarország, hanem Ausztrália és az Egyesült Államok is ellenezte a csomagot, az Európai Unió azonban nem tartja számon az öt legfontosabb kérdés között az illegális migrációt.

„Ha az ember a különféle baloldali, liberális álláspontokból indul ki, akkor elég nehéz megítélni a helyzetet” – jelentette ki Bakondi.

A főtanácsadó az ausztriai helyzettel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a Nyugat-Európába tartó magyar vendégmunkások határátkelése nincs veszélyben, a megszokott módon történik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!