2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Belföld

Bakondi: Nőtt a migránsok miatti fertőzés veszélye

A migránstömeg miatti fertőzési veszély a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett – erre hívta fel a figyelmet a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiában. Bakondi György kiemelte: az lenne a legjobb megoldás, ha az illegális bevándorlókat még az EU külső határánál, esetleg még messzebb meg lehetne állítani. Közben az olaszországi Lampedusán egyre tarthatatlanabb a helyzet. Egy helybéli nő arról számolt be, hogy a kutyáit a migránsok megnyúzták és megsütötték maguknak.

  • Bakondi: Nőtt a migránsok miatti fertőzés veszélye

Hatalmas felháborodást okozott Olaszországban ez a videón, amelyen egy lampedusai nő arról számol be, hogy a migránsok mit csinálnak a birtokán.

Rosy Matina egy befogadóközpont mellett lakik. A telkén hatalmas mocskot csináltak az illegális bevándorlók. A földön mindenfelé ruhadarabok és takarók, valamint ételmaradékok és matracok vannak eldobálva. Azt is elmondta, hogy a menekültek isznak és drogoznak is. Sőt arra is volt már példa, hogy a lányát és őt is szexuálisan zaklatták a részeg bevándorlók.

A legnagyobb megdöbbenést az váltotta ki, amikor arról számolt be, hogy az agresszív migránsok megnyúzták négy kutyáját, majd grillen megsütötték az állatokat. A nő már többször jelezte a hatóságoknak, hogy tarthatatlan a helyzet, de eddig nem történt semmi. Ezért azt tervezi, inkább a saját kezébe veszi a dolgokat.

Az édesapám már biztosan használta volna a puskát a bevándorlók ellen, ha pedig ez így folyik tovább, én is hasonló eszközhöz fogok folyamodni

- mondta egy kétségbeesett nő.

Szicíliába és Lampedusába folyamatosan érkeznek a migránsok. Helyi beszámolók szerint óránként átlagosan egy bevándorlókkal teli hajó köt ki. Ráadásul egyre több koronavirusos menekült éri el Itáliát. Az olaszországi fertőzöttek negyede migráns.

Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy az illegális bevándorlás fokozza a járvány terjedését.

A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiában arról beszélt, hogy a helyzet úgy lenne megnyugtató, ha az illegális bevándorlókat még az Unió külső határánál, esetleg még messzebb meg lehetne állítani, és csak olyanok érkezhetnének Európába, akik valóban politikai menedékjogra jogosultak, illetve átestek a megfelelő egészségügyi szűrésen.

A migránsok számos olyan országon haladnak keresztül vagy éppen a kiinduló országokban jelentős fertőzöttség tapasztalható, amely potenciálisan azt mutatja, hogy a járvány fertőzésveszélye az érkező migránsokkal bármelyik útvonalon érkeznek is az eddigieknél jóval nagyobb. Tehát akikkel találkozik a hatóság és ellenőrzést tud végezni és meg is várják a vizsgálat végét

- mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

Bakondi György hozzátette: a koronavirus csúcsán szigorú határintézkedések voltak életben, de ezeket a korlátozásokat a nemzetállamok léptették életbe, mivel Brüsszel nem tett semmit.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!