2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Bakondi: Görögország elhatározta, hogy megvédi a határait

MTI

2020. március 6., péntek 08:13

Görögország a 2015-ös migrációs politikájától eltérően elhatározta, hogy megvédi a határát az erőszakos, agresszív, felfegyverkezve elkövetett támadásokkal szemben - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

 

Bakondi György bonyolultnak nevezte a török-görög határon kialakult helyzetet, ahol nagy létszámban vannak jelen az illegális határátlépésre készülők és gyakoriak az összetűzések a migránsok és a görög határőrök között.

Úgy értékelt, hogy jelenleg Görögországban sikeres védekezés zajlik, és Magyarország is mindent megtesz ennek támogatására. Hozzátette: a védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát - jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, akkor Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha ez sem sikerülne, akkor újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

KAPCSOLÓDÓ ANYAG: 

A magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett áll

MTI