2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Bakondi: Folyamatos a nyomás

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 23:01

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta; bár néha nagyobb fontosságot kapott a tengeri útvonal a balkáninál, időnként meghaladták a Törökországból érkező migránsok számát a Líbiából érkezők, a migráció „egy pillanatra nem állt meg”.

Bakondi György csütörtökön a köztévében azt mondta: a jelenlegi migrációs helyzet a Balkánon azt mutatja, hogy azokban az országokban nőtt többszörösére a migránsok száma, amelyekben ez eddig nem volt jellemző. Részletezte: az eddigi fő útirány helyett kialakult egy új útvonal. A beérkező migránsok részben Szerbiából Bosznia-Hercegovina felé, részben Albániából Montenegró, Bosznia, majd Horvátország, Szlovénia felé, onnan pedig Ausztriába vagy Olaszországba próbálnak eljutni. Ez az említett országokban - amelyek közül Bosznia-Hercegovinát emelte ki -, komoly aggodalomra ad okot.

Bakondi György hangsúlyozta, ha a migrációs útvonalon lévő országok nem őriznék szigorúan határaikat, az Európai Unió külső határait, akkor rögtön nagyobb számban érkeznének a migránsok. Közöttük csökkent a szírek száma, nőtt elsősorban az afgánoké, valamint a pakisztániaké, bangladesieké, törököké és irániaké - tette hozzá.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!