2022. 08. 19. Péntek Huba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

1920 - Az új Közép-Európa 11:05

Belföld

Bajnai, rossz értelemben

Gordon az amerikaiak embere, de nem rossz értelemben – mondja harcostársáról Gansperger Gyula, a Városháza-ügyben feltűnt üzletember Anonymus legújabb nyilvánosságra került hangfelvételén.

  • Bajnai, rossz értelemben

Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”, kapcsolatukat pedig úgy jellemezte, hogy az „több mint barátság”. Bajnai csak azért volt hajlandó tárgyalni az orosz befektető képviselőivel, mert „szeretett volna megismerkedni Gyula javaslatával”, és segíteni akart neki a Városháza-projektben. Ezért sok kétségünk nem lehet afelől, hogy Gansperger jól ismeri Bajnait. 

A „több mint barát” pedig úgy határozza meg a volt miniszterelnök tevékenységét, mint hogy ő az amerikai és német nagytőkések képviselője Magyarországon. A kijelentéseknek azért is adhatunk hitelt, mert egyrészt a saját meggyőződésünkkel is tökéletesen egybevág, hogy Bajnai egy háttérhatalom helytartója, másrészt a hangfelvételeken nem akárki, hanem az üzleti élet egyik kulcsfigurája, az ismert baloldali cég, a Wallis volt vezérigazgatója hallható. 

A remek politikai kapcsolatokkal rendelkező és azokat sűrűn emlegető bizniszmen egy üzleti tárgyaláson vezette be hallgatóságát a közéletbe, lényegre törő elemzést adva a magyar baloldalról.

„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak” – kezdi a fejtegetést. Amiért nem esett le az állunk és kerekedett el a szemünk a szavak hallatán, annak az az oka, hogy ezt mi korábban is tudtuk. Az a legjobb, ha az ilyen információkat a baloldali bennfentesek erősítik meg. 

Gansperger arról is beszél, hogy a hazai ellenzéknek két körből kerül ki a pénzügyi támogatója. Az egyik kör a német és amerikai nagytőkés csoportok, „akik itt [Magyarországon] szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének”, és a másik – most kapaszkodjunk meg! – a Soros-birodalom. Nincs is annál szívet melengetőbb, mint amikor Bajnai Gordon harcostársa sorosozik. Erről persze eszünkbe juthat a baloldali lapok gúnyolódása a Fidesz anti-Soros-kampányán. 

Visszhangoznak fülünkben az ellenzék kioktató mondatai arról, hogy Sorosnak egyáltalán nincsenek politikai szándékai, hiszen ő csupán egy idős filantróp. A hangfelvételnek köszönhetően azonban megnyugodhatunk: a baloldalon is beismerik, hogy az ellenzéki pártok a külföld kiszolgálói és Soros György nagyon is játékban van. „…Akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön – mondja a Városháza-ügyben tevékenykedő vállalkozó, aki elárulja azt is, hogy a „Kéri László-féle politológusokat” és a sleppet is a nyugati baloldal fizeti. 

A liberális sajtóról is fellebben a fátyol. Bajnai barátja szerint az Uj Péter vezette 444.hu-ba nemcsak Soros tölti a pénzt, hanem Magyarország egyik leggazdagabb embere is. Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosának vagyonát a Forbes 258 milliárd forintra becsüli. Ebből juthat bőven Uj Péteréknek a független médiára. „Uj Péter a Veres Tibinél van és Bajnai Gordon is nagyon jóban van vele” – fogalmaz emberünk. 

Irigylésre méltó viszonyok ezek egy főszerkesztő esetében, hiszen hallottuk, Bajnai fontos politikai és gazdasági tényező. Karácsony Gergelyt épp ő ajánlotta a reménykedő baloldali szavazók figyelmébe miniszterelnök-jelöltnek. Sajtóinformációk szerint az egész baloldali kampány hátterében Bajnai áll. Ő csatornázza be a pénzt, hozza az adatbázisokat, toborozza az aktivistákat. És bár Gansperger úgy beszél a volt miniszterelnökről, mint aki „nem rossz értelemben” az amerikaiak ügyintézője, mi azért tudjuk, hogy jó értelemben vett hazaáruló nincsen.

Magyar Nemzet / Szikszai Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!