2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Bajnai mindent bevallott

Maga Bajnai Gordon vallotta be, hogy valóban el akarják adni a városházát. Ez derült ki Anonymus újabb nyilvánosságra hozott hangfelvételéből. A volt kormányfő a többi között arról beszélt egy találkozón, hogy sok megbízható emberét ajánlotta be a Városházára. Vannak olyanok is, akik az ő kormányában dolgoztak, a Városháza értékesítése pedig olyannyira konkrét szándék, hogy már több érdeklődő is volt rá.

  • Bajnai mindent bevallott

Az álarcos alak által bemutatott hanganyag lényegében egy üzleti egyeztetés részleteit tartalmazza. A felvételen Bajnai, Gansperger és egy ismeretlen férfi beszélget a Városháza-projektről. Egyértelműen kiderült, hogy Bajnai facebookos bejegyzése számos félrevezető információt tartalmaz, illetve fontos tényeket, körülményeket elhallgatott, vagyis nem bontotta ki az igazság részleteit.

Egyrészt, a projekt nem a külföldiek ötlete volt, hanem a főváros vezetése készült az ingatlan eladására, a Városháza elköltöztetésére. Másrészt Bajnai a posztjában próbálta bagatellizálni Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, ám a megbeszélésen egyértelműen kiderült, milyen is kettőjük viszonya.

De vegyük sorra azokat az állításokat, amelyeket a szóban forgó egyeztetésen maga Bajnai Gordon tett.

- Személyesen tájékozódott az ügyben.

- Van fővárosi szándék a Városháza eladására, ami az önkormányzatnak érdemi bevételt hozhatna.

-  A mostani épületből egy kisebbe költöztetnék az önkormányzatot.

- Az egész önkormányzat elférne egy újonnan épített, modern irodai szárnyban a Madách tér felöli oldalon.

- A meglévő területen szálloda, irodaház, vagy bármilyen lakóépület kaphatna helyet.

- Volt már több érdeklő.

- Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kell az ügyben beszélni.

- Bajnai nem Barts Balázzsal beszélt, hanem valakivel, aki jóval felette áll.

- Bajnai annyit tud tenni, hogy jelzi Tordai Csabának, a főpolgármester jogi főtanácsadójának - aki a miniszterelnöksége idején a Miniszterelnöki Hivatal jogásza volt -, hogy van befektetői szándék.

- Két ember üzemelteti ma a fővárost, Tordai Csaba az egyik.

-  A politikai támadások elkerülése végett az ügyletet a választások utánra időzítenék.

-  A Fővárosi Önkormányzatnál sok embert ismer, többeket ő ajánlott be Karácsony Gergelyéknél.

-  Gansperger Gyula régi harcostársa, a hozzá fűződő kapcsolata sokszor több mint barátság, együtt küzdöttek a barikádokon.

HírTV - Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!