2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Bajnai és Gyurcsány a közös lista felé tart

Tárgyalna a választási együttműködésről az MSZP-vel a szocialisták két egykori miniszterelnöke. Bajnai Gordonék fontos fejleménynek tartják, hogy az MSZP szerint is összefogásra van szükség. Gyurcsány Ferenc pedig egy tévéinterjúban azt hangsúlyozta, hogy pártja az együttműködés oldalán áll. Az LMP viszont visszautasította az ajánlatot. A párt frakcióvezető-helyettese szerint a kongresszus egyértelmű határozatot hozott arról, hogy 2014-ben önállóan indulnak.

Szerdán ajánlott közös listát és közös kampányolást nyolc baloldali szervezetnek és pártnak az MSZP elnöke. Az erről szóló tárgyalásokat januárban kezdenék. A programokat hasonlítanák össze első körben. A közös listát pedig úgy állítanák össze, mint a korábbi választásoknál – csak akkor még az SZDSZ-szel osztották el egymás között a helyeket.

„A politikai súlyok alapján és az elért teljesítmények alapján határoztuk meg a listán betöltött helyek és pozíciók számát, mennyiségét, és ezzel mind a két fél elégedett volt. Itt a feladat ugyanez vagy hasonló, csak egy kicsit bonyolultabb, mert több szervezet és nagyobb mértékben vesz részt, ez egy valóban nagy toleranciát igénylő munka” – fogalmazott Horváth Csaba, az MSZP budapesti elnöke.


Az LMP már megkapta a szocialisták meghívóját – és vissza is utasította. Az egyik frakcióvezető-helyettes szerint tárgyalni lehet, de nekik kongresszusi határozatuk van arról, hogy önállóan készülnek a 2014-es választásokra.

„Közpolitikai kérdésekben, bizonyos szakmai konszenzusok megtalálásában, különösen az alkotmányosság helyreállításával kapcsolatos kérdésekben valamilyen szakmai álláspont közös kialakítását eredményezheti, ez elől mi nem zárkózunk el. De azt fontos már a tárgyalások elején világossá tenni, hogy az LMP nem kíván közös listát állítani a szocialistákkal, sem más parlamenti párttal” – fejtette ki Karácsony Gergely.

Bajnai Gordonék viszont készek a tárgyalásra a szocialistákkal. A volt miniszterelnök ugyanakkor továbbra sem mondott le arról, hogy az LMP is csatlakozik az általa vezetett Együtt 2014 mozgalomhoz.

„Bízom benne, hogy majd meggondolják magukat, hogy majd belátják, hogy az összefogás az egyetlen esély arra, hogy megszabaduljunk ettől a rezsimtől, és hogy Magyarországnak ma nincs fontosabb problémája, minthogy hogyan tud visszatérni a nyugodt gyarapodás útjára” – nyilatkozta Bajnai.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben végiggondoltnak és értelmesnek nevezte a szocialisták ajánlatát. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ők az együttműködés oldalán állnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!