2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Bajnai: A Fidesz honosította meg a „tahó politikát”

Hazugságnak nevezte Kocsis Máté Bajnai Gordon kijelentését, amely szerint az úgynevezett tahó politikát a Fidesz honosította meg Magyarországon azzal, ahogy a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választáson kampányolt. A Fidesz kommunikációs igazgatója továbbra is felszólítja az Együtt–PM vezetőjét, hogy váljon meg azoktól a szövetségeseitől, akik a vasárnapi szobordöntést szervezték, illetve részt vettek benne. Bajnai ma nem válaszolt arra a kérdésre, hogy október 23-án újra együtt szerepel-e majd Dopemannel. A baloldal közös ünneplését kezdeményező Gyurcsány Ferenc viszont ezúttal megvédte az Együtt–PM vezetőjét.

Hamis a szobordöntés utáni Fidesz-felháborodás, mert a politikai kultúrának ez a mélysége épp a jelenlegi kormánypártnak köszönhető – állítja Bajnai Gordon. Az Együtt–PM vezetője azt szeretné, ha visszatérnének a helyes útra, ahol mindenkinek van lehetősége elmondani a véleményét. „Mi egy modern, polgári, haladó, mérsékelt politikát szeretnénk folytatni Magyarországon, amely radikálisan ellentmond annak, amit Magyarországgal Orbán Viktor kormánya csinált. Mi teljes mértékben kártékonynak, elvetendőnek és lezárandónak tartjuk” – mondta Bajnai Gordon.

Orbán Viktor hungarocell szobrát először ledöntötték, majd a nyaknál letört fejet a közismert rapper, Dopeman mutatta fel a Bajnaival szövetséges Szolidaritás-tüntetőknek vasárnap. Az Együtt 2014 október 23-án is együtt ünnepelne politikai partnereivel.

Bajnai Gordon a Hír TV riporterének arra a kérdésére, amely arról szólt, hogy október 23-án újra együtt szerepel-e majd Dopemannel, azt válaszolta: „a civil és pártpolitikai szövetségeseinkkel és partnereinkkel egyeztetünk ebben a kérdésben, és utána fogunk a nyilvánosság elé állni”. A volt miniszterelnök hozzátette: a szobordöntési ügyben péntek délelőtt adtak ki egy közleményt. A volt miniszterelnök helyett sajtósa hárított. Bajnai Gordon szó nélkül hallgatta a magyarázkodást, majd válasz nélkül kisétált a mikrofonok mögül.

Gyurcsány Ferenc, míg korábban a gázsütőre ültette volna a szerinte langyosan politizáló Bajnait, most megvédte egykori miniszterét. „Aki nem érti a szobordöntés szimbólumát, az politikai értelemben süket és vak. Nem a szobordöntéssel van a baj, hanem Orbán kormányzásával van a baj!” – mondta Gyurcsány Ferenc.


Mesterházy Attila is hárítani próbált a témában. Az MSZP elnöke az európai szocialisták frakcióvezetőjét is szerette volna megóvni attól a kérdéstől, hogy Hannes Swoboda európai módszernek tartja-e a magyar miniszterelnök személyének meggyalázását. „Hadd legyek egyértelmű. Ez semmiképp sem vall jó ízlésre, de én azt gondolom, hogy egy demokráciában, márpedig Magyarország demokratikus ország, azért ez túlélhető. Szeretném hangsúlyozni, nem tartom ízlésesnek a történteket, de nem gondolom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök annyira gyenge lenne, hogy órákig szomorkodna az ügy felett” – mondta Mesterházy Attila.

„Swoboda volt az, aki minden európai vitában a magyarok ellen foglalt állást…” A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, Hannes Swoboda legutóbb hazájában, Ausztriában sem szólalt fel egy Magyarországot és a romákat gyalázó, pénteken nyílt kiállítás ellen. Hazugságnak nevezte Kocsis Máté Bajnai Gordon kijelentését, amely szerint az úgynevezett tahó politikát a Fidesz honosította meg Magyarországon azzal, ahogy a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választáson kampányolt. A Fidesz kommunikációs igazgatója továbbra is felszólítja az Együtt–PM vezetőjét, hogy váljon meg azoktól a szövetségeseitől, akik a vasárnapi szobordöntést szervezték, illetve részt vettek benne. Bajnai ma nem válaszolt arra a kérdésre, hogy október 23-án újra együtt szerepel-e majd Dopemannel. A baloldal közös ünneplését kezdeményező Gyurcsány Ferenc viszont ezúttal megvédte az Együtt–PM vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!