2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Azt valósítja meg a Fidesz, ami ellen régen harcolt”

Hír TV

2018. február 20., kedd 21:42, frissítve: kedd 22:41

A Fidesszel szimpatizál Soros György – írta még 1991-ben a párt Fidesz Press elnevezésű belső tájékoztatója. Az interjúban filantrópként említik az azóta közellenséggé vált milliárdost. De nem ez az egyetlen kiadvány amely rávilágít, hogy Orbán Viktor és pártja egykor még egészen másként tekintett Soros Györgyre.

A kormány minden fronton igyekszik kommunikálni: háborút vív a milliárdos és terve ellen. Pedig nem volt mindig így.

Egy Jászi Oszkár által szerkesztett kiadvány a rendszerváltozással foglalkozik. 1989-ben adták ki. A szerzők között a ma a már sorosozó kampányt folytató Fidesz vezetői szerepelnek: Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök. A kötet csaknem harminc éve még a Soros Alapítvány révén jött létre.

Büszkén említi ez a kiadvány azt, hogy Soros György eszmeileg a Fideszt támogatja, valamint arról beszél Soros György, hogy nemcsak a pártot támogatja eszmeileg, hanem a párt vezetőit, politikusait ténylegesen, pénzzel is – a jelenleg MSZP-s színekben politizáló Harangozó Gábor még diákként, Fidesz-szimpatizánsként jutott hozzá a Fidesz Press ’91 novemberi számához. Ebben egy egész oldalas Soros-interjú található.

Akik korábban fideszesek voltak, akik az én generációmból is támogatták ezt a fideszes csapatot, azok ma nem nézhetnek tükörbe, ha még mindig rájuk szavaznak. Hiszen mindent, ami ellen akkor ez a társaság velem együtt valaha is harcolt, ma azt valósítja meg a Fidesz – tette hozzá Harangozó.

Az elmúlt időszakban több olyan múltbéli félvétel is nagy nyilvánosságot kapott, ahol fideszesek a jelenlegi véleményükkel ellenkező álláspontot képviselnek.

Egy hete Áder János köztársasági elnök 1993-ban elmondott beszéde járta be a sajtót, ahol még a határon túli magyarok szavazati joga ellen érvelt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!