2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Azt kamuzta a helyszínen, hogy a hozzátartozója vezetett, mert ő ittas volt.

Egy ember meghalt. A vád börtönt indítványoz.

  • Azt kamuzta a helyszínen, hogy a hozzátartozója vezetett, mert ő ittas volt.

Frontálisan ütközött egy, a sávjából a szembejövő sávba sodrodó ittas autóvezető. Később hamisan vádolt meg mást, az ügyész ezt is figyelembe vette a vádemeléskor. – írja a kreszvaltozas.hu

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az Ajkán, közel egy éve történt halálos baleset okozójával szemben. A vád szerint a 31 éves férfi 2020. május 24-én késő este, alkoholfogyasztást és nyugtató hatású tabletták bevételét követően vezette személygépkocsiját.

Ittassága miatt azonban a Padragi úton nem tudta követni az út vonalvezetését, és egy kanyarban a záróvonalat átlépve, mintegy 50 km/órás sebességgel áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol vele szemben, mindössze 30-34 méter távolságra közeledett egy másik személygépkocsi. A jármű vezetője ugyan vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A baleset után az elsőként helyszínre érkező autós kezdte meg a vétlen autó sofőrjének újraélesztését, míg a balesetet okozó férfi a gépkocsijából kiszállva elsőként a hozzátartozóit hívta, hogy jöjjenek a baleset helyszínére, s csak a sérültnek segítséget nyújtó férfi többedszeri felszólítására hívta a mentőket.

A segítségnyújtás ellenére a szemből érkező jármű sofőrje a baleset következtében a helyszínen elhunyt.

A kiérkező rendőröknek a vádlott azt állította, hogy nem ő vezetett, hanem egy hozzátartozója, aki az intézkedés közben meg is jelent a balesetnél. Az ittas férfi ezt az állítását a helyszínen meg is ismételte, miközben a hozzátartozója tagadta a nyilvánvalóan alaptalan vádat.

Az elkövető csak később ismerte el, hogy ő vezette a balesetet okozó autót.

A járási ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől történő eltiltását, valamint a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozta az ügy elbírálására illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

 

Budapesti Autósok Közössége

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!