2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Az új év alkalmából üzentek a politikusok

Hír TV

2020. január 1., szerda 18:36

Az idén is fontos cél, hogy a magyar emberek előre léphessenek, és hazánk egy kiszámítható és biztonságos hely maradjon - mondta a kormányszóvivő újévi üzenetében. Szentkirályi Alexandra mellett az ellenzéki pártok vezetői is üzentek: Gyurcsány Ferenc és a Momentum kormányt váltana. Az LMP a szalamandrákért aggódik.

 

Videóban összegezte a Demokratikus Koalíció elmúlt évét Gyurcsány Ferenc. A párt elnöke szerint a DK az ellenzék legerősebb pártjává nőtte ki magát, és történelmi évet zárt.

31-i posztjában az ünnepi gondolatok helyét a kormányváltás eszméje vette át. Azt ígérte, 2020 a felkészülés éve lesz, hogy egy a szabad, európai és demokratikus Magyarország valósuljon meg.

Az újévre készül már az MSZP elnöke is. Tóth Bertalan szerint már az idén el kell kezdni az egyeztetést a közös programokról, jelöltekről. 2021-ben pedig szerinte előválasztást kell tartani.

Fekete-Győr András is 2022-re fókuszál 2020 helyett: A Momentum elnöke szerint a következő években kormányváltásra van szükség, méghozzá az ő vezetésükkel.

Az LMP társelnöke továbbra is a zöldpolitikára koncentrál új évi üzenetében. Kendernay János zöldnépszavazásra biztatott és a foltos szalamandrák védelmére hívta fel a figyelmet.

2020-ban is azon leszünk, hogy az ország és a magyar emberek is előre léphessenek, és hazánk egy kiszámítható és biztonságos hely maradjon

- a kormány ezért folytatja a gazdaságvédelmi akciótervet és a magyar vállalkozásokat terhelő adók csökkentését - erről beszélt a kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videóban. Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: csökkennek az adók, nő a gazdaság és a foglalkoztatás és emelkednek a bérek. Hozzátette: a kormány 2010-hez képest idén két és félszeresével több forrást biztosít a gyermekes családoknak.

Hír TV