2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Az óvodákban és iskolákban terjeszti a terrorfenyegetettség érzését a kormány

Hír TV

2017. december 30., szombat 17:07, frissítve: szombat 17:44

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma fél évet adott az intézményeknek arra, hogy elkészítsék a honvédelmi intézkedési tervüket, vagyis összeírják, hogy terrortámadás, szükségállapot vagy más vészhelyzet esetén milyen lépéseket tesznek.

A tárca levele szerint a potenciális terrorfenyegetettség miatt van szükség arra, hogy az óvodák és iskolák is felkészüljenek egy „esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre”. Ilyenkor egyébként nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, a szabadságon lévőket pedig be lehet rendelni.

A minisztérium egy harmincnégy oldalas mintát is küldött az iskoláknak, amelyben részletezik, hogy vészhelyzet esetén milyen feladatokat kell kiosztani az iskolai dolgozók közt.

Mi indokolja?

A Hír TV által megkérdezett iskolafenntartó szerint nem egyértelmű, hogy mi indokolja az anyag összeállítását. L. Ritók Nóra azt mondja, nem tud olyan történésről, ami miatt ilyen tervet kellene készíteni, amely ráadásul komoly adminisztrációval is jár, így időt vesz el az intézményekben más feladatoktól.

„Összecseng az én olvasatomban azzal a fajta pánikkeltéssel, amely a migránshelyzethez kapcsolódik. Nem érzek a jogszabály megjelentése és az intézkedési terv időbeli meghatározása között eltelt időben olyan változásokat, amelyek szerintem ezt indokolnák” – nyilatkozta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!