2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Az ovisok székeire nem ad pénzt az önkormányzat?

Hír TV

2017. október 24., kedd 20:03, frissítve: kedd 22:54

A szülőkkel fizettetnék ki az ovis gyerekek balesetveszélyes székeinek cseréjét egy diósgyőri óvodában. A fideszes vezetésű miskolci önkormányzat, mint fenntartó, nem ad pénzt erre.

Elhasználtak és balesetveszélyesek a székek a diósgyőri óvoda egyik csoportjában. Szeretnék újakra cserélni őket, de az intézménynek nincs rá pénze. Erről egy szülői értekezleten tájékoztatták a szülőket.

„Kiosztottak egy ilyen kis papírkát, és az állt benne, hogy a székek életveszélyesek, így muszáj lecserélni. Megkérdezték az önkormányzatot, az önkormányzat azt mondta, hogy erre sajnos nincs pénz, így az óvoda azt gondolta, hogy akkor menjünk, a szülőktől kérdezzük meg, hogy ők erre mit válaszolnak.”

A Hír TV-nek nyilatkozó asszonynak a gyermeke is az óvodába jár. Kérte, hogy ne legyen felismerhető a felvételen. Azt mondta, gyermekenként 4-5 ezer forintot kérne az óvoda az új székek beszerzésére, de a szülők többsége nemet mondott.

„Elég sok mindent megveszünk a gyerekeknek az óvodába, a csoportpénzből biztosítják a rajzlapot, mindenfajta eszközt, amire a foglalkozáshoz, ugye, szükség van. Viszünk vécépapírt, viszünk kézmosót, fogkrémet, tehát mindent, amire, ugye, a gyerekeknek szüksége van. Szerintem már nem tudtak hová fordulni, kihez fordulni, így muszáj volt a szülőket megkérdezni” – tette hozzá.

„Az a szégyen, hogy egy ekkora város, ami nyolcvanmilliárd forintból gazdálkodik, és mögöttünk éppen újítják fel a várat megint csak több milliárd forintból, nincs pénz arra, hogy egy óvodai csoportban székeket vásároljanak” – ezt már a Jobbik miskolci frakcióvezetője nyilatkozta.

A problémával Jakab Pétert is megkeresték a szülők. Szerinte érthető, ha nem szeretnének fizetni a berendezésért, hiszen ez nem is az ő feladatuk.

„Ma még egyelőre az óvodák fenntartása és működtetése, az nem a szülő kötelessége, hanem ez egy kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, amit úgy tűnik, hogy a miskolci önkormányzat nem tud teljesíteni, ami csak azért meglepő, mert folyamatosan azt mondják, hogy egyébként szárnyal a város gazdasága. Természetesen én levélben kértem tájékoztatást a helyzetre, választ egyelőre nem kaptam” – tette hozzá a politikus.

A székcseréről nem érkezett hozzájuk panasz, de kivizsgálják az óvodai székek cseréjének ügyét és ha szükséges, beszerzik az új bútorokat. Ezt közölte később a miskolci önkormányzat. Közleményben arra is kitérnek, az érintett óvodát 2013-ban felújították, tavaly pedig 30 ágyat kapott az intézmény.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!